Inge's snelle rijstschotel

Dit recept kreeg ik van Inge … mama van Siebe en een dorpsgenote … en net als mij… in de scouts een liefke leren kennen, daaraan blijven plakken en uiteindelijk ook onder de kerktoren blijven wonen. (maar zo zijn er wel meer in ons dorp. Scouting=endogamie)

Eenvoudig … ik heb nog nooit mijn rijst klaargemaakt met groenten erbij … gaat perfect … ik heb zelfs niets laten aanbakken, maar dat ligt eerder aan de tefallaag in mijn pot dan aan mijn kookkunsten.

’t was dus snel … en dat was nodig, want gisteren was iedereen nog humeuriger als anders (behalve de mama, want ik heb mijne CD van Mama Mia herontdekt, instant geluk, en ik ken hem na al die jaren nog zelfs helemaal van buiten).
In elk geval … Liv had die dag als schoolthema ‘droevig’ en ze nam dat héél letterlijk. Ze huilde de traantjes die haar juf op haar gezichtje had geschilderd, helemaal weg.

Maar de kinderen lustten het, zelfs Vic (waarvan ik overtuigd was dat hij geen rijst mocht) … en na ’t eten keken we samen tv en lieten de tafel vol rommel staan, en kreeg ik knuffels en kusjes en voelde ik mij een half uur lang de meest relaxte en geliefde mama van de hééééééééle wereld.

Snelle rijst met groenten

  • Groentereepjes / soepgroentenmengeling uit de diepvries
  • Rijst
  • Bouillonblokje
  • ei / vissticks / diepvriesvis
  1. Groenten kant en klaar uit de diepvries in een pot dan daarbij rijst en dubbel zoveel water als rijst en een bouillonblokje
  2. Eventjes op een hoog vuur tot het deksel warm is en dan op een laag vuurtje laten sudderen totdat de rijst al het water heeft opgenomen en gaar is. Niet meer in roeren, als het toch aanbrand is enkel het onderste stukje aangebrand :-)
  3. Daarbij bak ik dan een omeletje of visstick of als het echt rampzalig is doe ik bij de rijst en de groentjes wokstukjes vis (ook diepvries oa bij colruyt).