wpid-img_20140722_183736.jpg

Al jaar en dag staat een deftige reflexcamera op mijn verlanglijst … maar ik zette nog nooit de stap om hem effectief te kopen. Deze reis stelden we ons weer de vraag … kopen we ons nu eindelijk de reflexcamera, of gaan we voor een ander goed en compacter toestel.

Wel, het werd gewoon een nieuwe smartphone !!!

Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit het beste fototoestel is voor mij. Ik ken mezelf, ik heb niet de goesting om te sleuren met een zwaar toestel, en ik zou er al tegen op zien om al mijn foto’s achteraf nog eens eerst op de computer te moeten inladen en te bewerken vooraleer ik het genot van die foto’s heb. Trouwens, bij goede lichtomstandigheden, kan je best nog wel ok foto’ maken met een telefoon.
Een leuk extra is dat het fototoestel wel was ingecalculeerd in ons reisbudget (dat compenseert voor andere onderschatte posten), en dat we weer een elektrisch toestel minder mee moeten nemen (en opgeladen houden), dat past helemaal in mijn minimalistische visie.

Maar zo minimalistisch zijn we dan ook weer niet, want samen met de smartphone kwam er ook een selfiestick (om foto’s zoals deze hier boven te voorkomen, alhoewel ik hem wel héél grappig vind), en ook ons statief zullen we meenemen op reis.
En ondertussen probeer ik mijn foto-applicatie op de telefoon wat te leren kennen, en mezelf een beetje te verdiepen in de basis van de fotografie … want ik ben wel van plan om er dan ook volledig proberen uit te halen wat binnen de mogelijkheden zit. Tips zijn welkom

Ik weet wel dat foto’s met een deftig fototoestel sowieso een pak mooier zijn, en als ik blogs zie met zo’n schone foto’s dan vind ik dat echt wel geweldig en wilde ik dat Bjeurn de fotografiemicrobe bezat, maar je moet jezelf daar een beetje in kennen en het beste fototoestel, is het toestel dat je bij je hebt !!!