Overnachting: Camping Uig (Isle of Skye)

Skye Trail te Camasunary

Skye Trail te Camasunary

Skye Trail

Skye Trail te Camasunary

Skye Trail

DIY schommel

25% hellingsgraad op Skye Trail

Skye Trail

Vandaag leverde nog een mooie wandeling op tot Elgol langs het parcours van de Trail van Skye. We waren gewaarschuwd dat he technisch was, dat de passages smal waren en dat we moesten opletten om niet van de kliffen te vallen. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee maar het was echt wel geen snel parcours, over de eerste 5km deden we 2,5 uur, waarna we wijslijk de wandeling inkortten tot een dikke 11km.

schapenwol

Net geschoren schapen

De wandeling liep door koeienweien en we kwamen net te laat om een schapenhouder zijn schapen te zien scheren. Hij vertelde ons dat hij dat liefst met de hand deed want elektrisch scheren liet te weinig vacht over en dan hebben de schapen het in de winter te koud. Ik heb maar niet gezegd dat hij niet de beste kapper was want die arme schaapjes hun kapsel trok niet op veel.

lezen op de schommel

Er vond zich vandaag ook een drama plaats, onze kinderen lezen namelijk nogal heel graag en wij hebben ook 2 ereaders mee. Vandaag is er eentje gecrasht en ik vrees dat we deze niet meer kunnen reanimeren. Zware dobber voor Vic die net in de Harry Potters begonnen is en Liv die zelfs op onze tweedaagse haar ereader meesleurde en die zo graag leest, overal … aan tafel, op de schommel. Ze is vandaag toevalig net begonnen aan het schrijven van een boek, hopelijk leidt dat haar wat af.

Slapen doen we nog eens op een camping met douches … zeer slechte douches weliswaar maar een mens kan niet alles hebben.

Het hele verslag van onze roadtrip vind je hier.