Aantal stappen: 19 000

Gespot: een ree in het veld terwijlnwe voorbij ree-den met de wagen

Overnachting: Camping Kemp Pod Hrází (Vyšší Brod)

We dachten dat we vroeg opstonden toen we om 7u30 ons bed uit sprongen. De camping was echter al vol leven.

Tsjechen zijn naast bierdrinkers, helemaal niet preuts (al veel bloot gezien hier), proper (zwerfafval zien we hier amper en mensen lijken de gewoonte te hebben om op te rapen wat ze onderweg toch tegen te komen), sportief, vleeseters (zoals geroosterde worstjes boven het kampvuur) … ook vroege vogels te zijn.

Onze eerste stop voor vandaag was de Lipno treetop walk. Wandelen op een pad hoog tussen de bomen naar een uitkijktoren (blijkbaar zijn er zo wel meer in Duitsland en omstreken)

Er waren verschillende opties … met kabelbaan naar boven gebracht worden, met een grote step (heel populair hier) naar beneden gaan. Er was zelfs ook een attractieparkachtige toestand met bobsleebaan.

Wij kozen gewoon voor de basics (de kinderen zijn dat al zo gewoon dat er zelfs geen gezaag is). We wandelden 1km naar boven en beklommen dan de toren. En de kinderen mochten via de schuifaf (30 min aanschuiven) naar beneden glijden. Een grappig momentje toen Liv het in de glijbaan meteen op een luidkeels gillen zette en de hele aanschuifrij in lachen uitbarstte.

Daarna reden we verder tot Boršov om daar onze auto achter te laten en ons met de bus naar Vyšší Brod te laten vervoeren. In tussentijd ving Vic wel 12 visjes, lazen Liv en ik een boek … en ging Bjeurn op wandel want wat lummelen is echt zijn sterkste punt niet.

Morgen starten we immers aan een vierdaagse kanotocht over de Moldau.

Onze daktent en het merendeel van onze spullen lieten we samen met de auto achter. Nu is het vier dagen met een minimum aan gerief … back to basics. Bjeurn mist vooral zijn stoel … zijn oude knoken kunnen het niet goed aan zonder de luxe van een stoel.

Ik verschiet er nog steeds van hoe zwaar onze rugzakken wegen als we met slaap en kookgerief op trot gaan. Dat ligt natuurlijk ook deels aan het feit dat de kinderen hun eigen gerief nog niet allemaal kunnen dragen.

Als we met de bus naar het beginpunt rijden merken we dat we daar niet alleen zullen zijn op de Moldau. Net als de Lesse op een zonnige dag in het weekend. Een vrouw vertelt ons dat het zelfs op het nieuws gekomen was, de stormloop voor de kanotochten op de Moldau de laatste dagen. Het mooie weer en de feestdagen zitten er zeker voor iets tussen. We hopen dat de drukte toch nog wat afneemt. Het verlengde weekend is bijna om (morgen zondag) en ook het weer gaat wat keren. In plaats van tegen de 30°C zal het de volgende dagen rond de 20°C schommelen.

Alles op onze camping staat in thema van de Moldau. Ik veronderstel dat iedereen hier morgen in een kano zit. Veel kinderen ook … wat tof is voor Vic. Hij mengt zich al snel in een balspel. Wat is het toch gemakkelijk om een typische jongen te zijn.

We bestuderen de route al wat en merken dat er verschillende hoogteverschillen en sluizen op ons parcours zitten. Het belooft spannend en ook mooi te worden. Liv heeft er al op voorhand plezier in.

Als avondactiviteit verkennen we het stadje. Goede vibes !!! Voor Vic kopen we nog een hoedje, vermits hij zijn pet in de auto vergeten is. Een schoon hoedje, ik hoop het binnenkort te kunnen aanslagen. Liv krijgt iets waar ze al jaren over zaagt … een visnetje.

Een bezoek aan het kerkhof mag ook niet mankeren, dat is één van onze dada’s. Dit was een kleurrijke bedoening met veel bloemen en overal foto’s van de overledenen. De urnen staan in een glazen vitrine samen met een foto en persoonlijke spulletjes. Vreemd licht ook … te wijten aan een golden hour en dreigende donderwolken die overkwamen.

De nacht belooft moeilijk te worden. Hoewel er op onze kamping veel plaats is, is er een tent op 2 meter van ons komen staan. We horen momenteel het gesnurk tot bij ons. Voorts lijkt iedereen nog wakker, zijn er kampvuurgezangen, veel gepraat en gelach. Wat ik wel begrijp wat het is ontzettend warm en het lijkt maar niet af te koelen.

De luide radiomuziek die werd opgezet is wel wat minder. Maar wij zijn gelukkig goede slapers en als de zon ons morgen niet de tent uitbakt zijn we ook van plan om uit te slapen.