“Eik, rijst” zei de dochter, die systematisch geen rijst lust.
“Dat is geen rijst, dat is risotto” antwoordde ik
“Mmmm, lekker, dat mag je nog eens maken” was de conclusie
En daarmee is mijn angst voor risotto ook verdwenen
Risotto met broccoli en wortel
- 350g risotto
- 1l groentebouillon
- 1 glas droge witte wijn
- ajuin
- 2 kleine broccoli’s
- Enkele wortels
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Room
- Vlees / quorn / kip ….
- Snijdt de ajuin
- Bak de ajuin 2 minuten met de risotto in boter
- Doe een glas droge witte wijn en al 250 ml bouillon bij de risotto en blijf goed roeren
- Houdt de risotto vochtig door de rest van de bouillon geleidelijk aan toe te voegen.
- Kook of stoom de wortels met de broccoli
- Bak de pijnboompitten in de pan en eens dat gedaan is bak je het vlees / quorn
- Schik op een bord risotto, groenten, vlees … . meng er eventueel wat room onder
- Doe er Parmezaanse kaas en pijnboompitten bij
Geef een reactie