IMG_20150320_212625

 • Ik heb terug goesting om wat meer te bloggen, daarmee roep ik de Random Snippets in het leven. Snippets zijn korte stukjes, snippers.
  De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.
  En voila … hier mijn “Random Snippets”
 • In een periode van een kleine maand las ik “1q84” van “Haruki Murakami” . Een trilogie van die bestond uit 3 kleppers van 500 pagina’s. Gelezen en graag gelezen, ik vond het zelfs zo goed dat ik me nog eens opnieuw ga wagen aan … Zo goed dat ik me nog eens wil wagen aan zijn boek “Waarover ik praat als ik over hardlopen praat”, dat ik vroeger niet zo goed vond. Ondertussen ben ik al een beter loper als toen, dus misschien kan ik me al beter inleven in dat boek.
 • We zijn hier thuis op marathondieet. En dat valt op aan sommige dingen … we eten beduidend minder, en de kasten worden beduidend minder snel leeggegeten.
  Bjeurn is ondertussen al 9kg vermagerd en ik nog bijna niets, waardoor ik lichtelijk gefrustreerd ben omdat ik eigenlijk toch wel goed mijn best doe. Ik drink amper nog alcohol en ik snoep wortels.
 • Ik las “Het slimme budgetboek” van Sara Van Wesenbeeck. Het meeste wist ik al wel .. maar de beste tip is toch wel dat over alles onderhandeld kan worden. bv. over een extra korting als je wasmachine en droogkast tegelijk in dezelfde winkel koopt.
 • Mijn te bloggen lijst staat al een tijdje behoorlijk vol … tips voor de marathon (daar ben ik al aan begonnen schrijven de dag nadat ik mijn eerste marathon uitliep, mijn transitie (ik merk een bewuste evolutie naar eenvoudiger, opgeruimder leven (misschien komt dat ook omdat er meer tijd komt nu de kinderen wat groter en flinker zijn en het huis was af-er) , de recente inventarisatie en organisatie van mijn kleerkast (een heus systeem), de strijd tegen de spullen in huis (neen, ik word geen minimalist, maar ik ben er wel serieus door geïnspireerd geraakt), het verslag van onze eerste skivakantie met het gezin.
 • Ik zit in de zwaarste trainingsweek in de voorbereiding van de marathon. Ongelukkig genoeg vallen er net 2 feestjes in deze week . Een afterwork in de kruitfabriek (die ondertussen al achter de rug is en die ik goed verteerd heb) en een 10-jaar getrouwd feest van vrienden.
  Voor dit laatste verzetten we met plezier onze lange duurloop van 32 km. Een feest is immers leuker met 32km in de benen, dan met het vooruitzicht dat je de dag nadien nog 32km moet gaan lopen.
 • Ik zeg wel dat ik de after-work goed verteerd heb, maar ik ben er nog altijd niet goed van dat mijn 8 jaar jongere collega “Het knap vond dat ik er was … ik ben toch immers van een andere generatie!”
 • Ik poets tegenwoordig met azijn en water, naar voorbeeld van deze madam.  De kalkaanslag op mijn keukentablet was direct verdwenen.
  Bij overmatig gebruik in de badkamer is eens goed luchten wel nodig …  maar dat neem ik er maar bij.
 • Na de marathon een zwart gat? Misschien niet … ik twijfel over een nieuwe uitdaging. Iets met trail en 53km.
 • Hier geen tranen voor de K3 split. Liv ziet het als een nieuwe opportuniteit, ze vindt dat ik me maar moet inschrijven voor de wedstrijd om het nieuwe K3-lid te worden.
 • Een zonsverduistering brengt toch altijd ambiance in de keet. Lichten uit in den buro en maar allemaal achter ’t raam foto’s zitten trekken. “Kijk … de zon lacht naar ons !!!”