Random Snippets #17

2017-10-24T22:38:29+00:00maart 14th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , |3 Comments

20160312_222949

20160312_164447

 • “Oh mama, ik vind het zo leuk dat jij een blogger bent !!!”, zei Liv toen ik vertelde dat ik tickets had gekregen voor “Helden van de Zee”.
  En zo gingen we naar Kinepolis en zagen we voor de voor de verandering eens een film die geen tekenfilm was. Soms vraag ik me af of ze niet gewoon voor de popcorn zo graag naar de cinema gaan, maar de film viel ook in de smaak (net zoals het zicht op het Atomium trouwens, misschien moeten we volgende keer dat eens bezoeken)
  Een pause tijdens de film is echter wel zeer irritant … onmogelijk om mijn kinderen dan kalm te houden, dan willen ze precies beide bewijzen dat ze de luidruchtigste kinderen van de gehele bioscoop zijn.

20160312_114652

 • Hoewel het nog héél koud is, krijgen we toch al lentekriebels. Onze tandem wordt wel enkele keren per week gebruikt, maar meestal voor korte afstanden binnen het dorp. Dit weekend fietsten Liv en ik nog eens naar de toverbibliotheek (de bib in Vilvoorde, die zo geautomatiseerd is dat de kinderen het de toverbibliotheek noemen). Dat is toch wel echt het voordeel aan een tandem, er wordt nog meer dan vroeger gefietst met de kinderen.
 • Liv is ons Waarommeke,  haar “waarom-fase” is (tot mijn grote spijt) nog steeds niet over .
  Toen ik zei dat vette vis goed is tegen ontstekingen, vroeg Liv “Waarom?”
  Zoek het op op internet, want ik weet dat ook niet. Waarop Liv mijn gsm neemt en begint te typen en zegt “Waw mama, daar staan allemaal super interessante dingen op, zoals: Waarom is Pluto geen echte planeet?, Ik heb dringend een gsm nodig! “
 • Ik dacht dat Wenen het volgende tripke zou worden, maar in de paasvakantie volgt er nog iets tof!!! Ik ben immers graag weg, want zoals veel vrouwen kan ik me thuis niet zo goed ontspannen.
 • Ik leg tegenwoordig meer kilometers af als zwakke weggebruiker, dan met de auto.
  Jammer genoeg merk ik ook op dat zwakke weggebruikers zelfs op het voetpad of op het zebrapad niet altijd gezien worden.
  Zo werd ik vorige week bijna omvergereden door een wagen terwijl ik overstak op het zebrapad (op de autobaan stonden zelfs haaientanden), maar volgens de automobilist was ze niet in fout want ze werd verblind door de zon. Gisteren tijdens mijn duurloop liep ik op het voetpad en werd ik bijna van de weg gemaaid door een wagen die uit een parkeerplek kwam. Hij kwam pas  stilstand toen ik op zijn ruit klopte …. en daar kon hij niet mee lachen, scheldpartij tot gevolg.
  Ik snap héél goed dat zwakke weggebruikers niet altijd gezien worden (ik ben ook een automobilist en maak ook fouten), maar ik heb het er héél moeilijk mee dat de automobilisten hier telkens mij verantwoordelijk achtten.

2016-03-13_09-05-37

 • Sinds Liv een paddenoverzetter geworden is, hebben we geen pad meer gezien. Het is te koud voor de beestjes.
  Ondertussen zitten we zelfs in de vaste beurtrol en elke zaterdagmorgend gaan we emmers leegmaken controleren … hopelijk wordt het deze week wel paddenweer.

 

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid

3 Comments

 1. liese 14 maart, 2016 at 20:31 - Reply

  ze vlammen ook altijd gelijk zotten als je rustig loopt te lopen vind ik

 2. Ellen 15 maart, 2016 at 10:46 - Reply

  Ik vind het altijd zo schokkend dat veel automobilisten blijkbaar zó gestrest en gefrustreerd aan het stuur zitten dat elk klein ding ze aan het tieren brengt. Ik fiets ook veel en bijna elke dag kom ik wel in een situatie waarbij er iets (bijna) mis gaat en ik krijg altijd vanalles naar mijn hoofd, ook al doe ik niks verkeerd. Ik snap best dat elke weggebruiker soms iets verkeerd kan doen, maar blijf dan toch gewoon beleefd en zeg even sorry…

  • Annelyse 20 maart, 2016 at 21:21

   ik merk eigenlijk aan mezelf ook dat ik beter met de auto rijd en hoffelijker ben als ik meer met de fiets rijd.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.