2016-03-16_08-19-34

Je kan niet altijd een appel of een wortel snoepen, soms mag het net iets meer zijn … zoals deze amandelkoekjes.

En het toffe eraan is, dat ze niet enkel gezond zijn (relatief gezond, want aan noten kan je je ook dik eten) maar ook nog eens supereenvoudig te maken, hier maakte Liv ze.

Het recept bestaat uit 2 ingrediënten, amandelschilfers en eiwit. Wij bewaren tegenwoordig overschot aan eiwit in de diepvries, en vandaag kwam dit van pas.

Amandelkoekjes

  • eiwit (niet stijfgeklopt)
  • amandelschilfers
  • optioneel: suiker / zoetstof (dit deden wij niet)
  1. Warm de oven voor op 150°C
  2. Meng de amandelschilfers met het eiwit (optioneel kan je er ook suiker of zoetstof tussen mengen)
  3. leg bakpapier op een ovenschotel of rooster
  4. Verdeel de amandelen in hoopjes op het bakpapier en druk ze plat 
  5. 20 minuten in de oven afbakken