Iedereen vertelde dat we naar Sintra moesten gaan, ooit bezochten we Palácio da Pena, maar het was nu vooral “Quinta da Regaleira” dat ons werd aangeraden. En terecht!!!

Dit is een domein met prachtig woonhuis, kapel met krypte, paviljoens, fonteinen, torentjes, labyrinten… en ook 2 putten van 9 verdiepen diep met onderaardse verborgen gangen die leiden naar heel het domein.En ook zeer mooi afgewerkt … architect Luigi Manning heeft dat tof gedaan.

Onze kinderen vonden dit unaniem het beste dat ze deze reis al deden (dat zeggen ze wel meer … maar het is alvast een indicatie)

Maar het was echt tof … de kinderen lazen de kaart en leidden ons naar alle geheime gangen en gebouwen.

Een uitstap naar Sintra is wel een hele trip. De trein nemen was een hele onderneming met biljettenautomaten die niet werkten en schermen waar niet enkel de vertrekkende treinen opstaan maar ook de aankomende treinen. Verwarring alom. Gelukkig kennen we nu Filipa en Jaõa waar we naar konden bellen voor hulp.
’s avonds maakten we bloemkool in witte saus, puree en worst voor onze hosts. Aan het gezicht van Manuel en Vasco te zien vonden ze het niet heel lekker, maar gelukkig konden Enrique en de anderen het wel smaken. Onze kinderen waren héél content om nog eens aardappels en traditioneel eten te mogen eten.

We voelen ons hier bij ons gastgezin enorm thuis. Net toen we wilden vragen of we nog een extra nacht mochten blijven, vroegen zij ons of we niet wat langer wilden blijven. Ja dus, heel graag.