Afstand 39km – Hoogtemeters 599 – Bestemming Lagos – Overnachting Camping Trindade

Dit is een periode vol leuke ontmoetingen. Gisterenavond maakten we kennis met een zeer tof Braziliaans koppel Mateus en Constance. Deze studenten fietsten 2 maand door Europa (Mateus studeerde dit jaar in Frankrijk) en het was een plezier om hen bezig te zien, relax vol levenslust en enthousiast. En alhoewel dit hun eerste fietsreis was, leken ze mij al vrij pro. Het klikte direct tussen ons, en we wisselden dan ook gegevens uit. Een slaapplek in Brazilië is al geregeld … nu er nog eens geraken.
Wat nu ook moest lukken is dat we al direct een facebook berichtje kregen, dat Liv haar jas (door andere fietstrekkers) op de camping was gevonden en dat ze hem zouden achterna sturen. Dit was bijgevolg een ontmoeting die al direct opbracht ;-).

Het grappige is, dat we vandaag en gisteren continu worden aangesproken door mensen. 

“Hé, we hebben jullie in Tocha gezien!”, zei een Duits koppel dat rondreis met baby en busje.

“Hey, jullie waren toch ook in de camping in Peniche”, zei een ouder koppel met camper die we tegenkwamen in centrum Lagos.

“We hebben elkaar enkele weken geleden al eens tegengekomen”, zei een fransman aan de Lidl.

Zo is het dus, we behoren blijkbaar tot de overwinteraarscommunity.

De rit was weer mooi, en we konden meestal de ecovia’s volgen in plaats van de drukke banen.

Toch was er ook pech, weer een spaak gebroken (nu zijn onze 5 reservespaken erdoor, volgende keer meer reservespaken kopen) en op de trapas van de achterste pedalen zit speling. En laat dit nu juist een brugdag zijn, waarop de fietsenmakers hun winkel dichtdoen tot maandag. We hebben besloten om toch verder te trekken in de hoop dat onze fietsen het uithouden totdat we een fietsenmaker vinden. En dan ook maar duimen dat het trapas-issue kan worden opgelost.
De camping in Lagos is wat onderkomen maar toch vinden we hem wel iets hebben. Hier kwamen we ook fietstrekkers van Colorado tegen, Tom en Christine, zij zijn onderweg voor enkele jaren … hoe cool is dat? Bleek dan ook nog dat ze gisteren ook van onze camping kwamen en dat zij degene waren die Liv haar jas gevonden hadden. Hadden we dat maar geweten!!! 

De nachten hier zijn trouwens behoorlijk warm. Ik denk dat het de voorbije nachten 15°C was … in plaats van te koud heb ik het nu te warm, maar daar zou ik wel aan kunnen wennen, nachten als deze.