In periodes dat ik goed bezig ben, probeer ik gezond te ontbijten. Dat gezond ontbijten lukt me meestal.
Héél soms verval ik in een gewoonte van een boterham met speculoospasta, die dan altijd vraagt om een volgende en nog eentje. Ze zeggen dat suiker verslavend is … en inderdaad, als ik zo ontbijt wil ik steeds meer en ben ik nooit voldaan. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik de suikers volledig ban, zo extreem ben ik zeker niet.

Een tijd geleden at ik elke morgen havermout … heerlijk vond ik dat … een zakje cassonade havermout in de microgolfoven met melk (tot het juist de goeie smeuïgheid had) en dan wat banaan ertussen. Ik was er zo zot van dat ik soms zelfs al verlangde naar mijn ontbijt als ik ging slapen.
Het voordeel aan dat ontbijt was ook dat ik tot 12u30 geen energiedip of hongerke had.
Maar zoals het met veel fases gaat, kan je weleens een overdosis krijgen. In mijn geval een degout van havermout, die na maanden nog steeds niet over is.

Tegenwoordig bestaat mijn ontbijt uit yoghurt / Griekse yoghurt / platte kaas, met muesli (niet van diene gesuikerde), banaan in stukjes en zoetstof. En soms vervang ik de banaan door frambozen (uit de vriezer die ik vooraf even in de microgolfoven heb gestoken).
U hier gepresenteerd als een ontbijt voor onderweg (ik weet niet hoe het komt, maar ik ben tegenwoordig in de ban van glazen potten)

Lekker … maar toch … weinig variatie …. daarom ter mijner inspiratie ….hoe ontbijt u?