Untitled
Voila, hier eentje waar ook de kinderen zot van waren, niet te verwonderen natuurlijk als je naar de ingredienten kijkt. Wat is er nu beter voor een kind als gehakt en puree

 

Ovenschotel met gehakt, puree, bloemkool en broccoli

  • 800 gr gemengd gehakt 
  • 800 gr aardappelen (of de overschot van de dag voordien natuurlijk)
  • 1 bloemkool – 1 broccoli
  • 50 gr boter 
  • 1 dl melk 
  • 2 eetlepels paneermeel       
  • muskaatnoot  
  • (versgemalen) peper en zout  
  1. Maak de bloemkool  / broccoli schoon, snijd ze in roosjes en stoom of kook ze ongeveer 10 minuten in ruim, gezouten water.
  2. Verhit ongeveer 15 gr boter en laat het gehakt in een pan rullen. Kruid met peper, zout, en wat muskaatnoot. 
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken, breng ze aan de kook in ruim gezouten water.
  5. Giet de aardappelen af wanneer ze beetgaar zijn en pureer ze. 
  6. Meng de melk en ongeveer 20 gr boter onder de puree en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  7. Verdeel het vlees over een ovenschotel, bedek met een laag bloemkool- en broccoliroosjes en vervolgens met een laag puree. Zorg ervoor dat de 3 verschillende lagen zich niet vermengen.
  8. Bestrooi met paneermeel en enkele klontjes van de resterende boter.
  9. Plaats de schotel ongeveer gedurende 30 minuten in de oven.