Citytrippen in de regen … dat is leuker als er koffiebars, shopping en andere indooractiviteiten mee gemoeid zijn … en laat dat net niet de dingen zijn die op het programma van een trekker staan, of toch niet van trekkers die er voor 14 maand tussenuit zijn.

De Guinness brouwerij en de Kilmainham Goal (de gevangenis) die volgens TripAdvisor de belangrijkste activiteiten zijn in Dublin, deden we dus niet.

Op onze lijst stonden wel de gratis activiteiten zoals Sint Stephens Green (park met speeltuin), gallery of photography, National history museum (met opgezette dieren), National library, City Hall, Sint Patricks Cathedral, Dublin Castle, Gallery of modern art en Christ Church Cathedral … wat we niet allemaal aandeden.

Als we zouden vragen aan de kinderen wat het hoogtepunt was ben ik er zeker van dat zij de busrit zouden antwoorden. We werden immers opgepikt aan de camping met een hop-on-hop-off bus (zo’n rode dubbeldekker met open dak) … en daarmee reden we via de autostrade tot in centrum Dublin … genietend van Ierse meziek in de heenrit en het einde van Sjakkie in de chocoladefabriek in de terugrit.

De kinderen worden creatiever en flinker naarmate de tijd vordert en ze maken een pak minder ruzie. We hebben al een heleboel zelfgemaakte speelgoed, van katapults tot popjes … en hun knuffeltjes worden gekoesterd. Ik zal Roald Dahl gelijk moeten geven dat de tv de creativiteit doodt … wij hebben hem alvast nog niet gemist.
De ergste regen lijkt hier achter de rug … maar toch ben ik een beetje jaloers als ik lees dat er in België een hittegolf verwacht wordt, terwijl wij het met 17°C moeten doen. Langs de andere kant, mag ik ook niet vergeten dat ik niet tegen de hitte kan en dat ik er zeker niet graag in fiets.

In elk geval … het is jullie gegund … zet de rosé maar koud.