Afstand 55km – Hoogtemeters 680 – Bestemming Baltinglass (Ierland) – Overnachting bij Ted en Jacky in een echt bed

Het was een goede dag vandaag, vol aangename verrassingen en leuke ontmoetingen. 

Het begon al met de zon … die vanaf ’s morgens vroeg al scheen en niet meer wegging. De rit was ook prachtig, het is heel landelijk en glooiend onder Dublin.
Toen we even stopten om de weg te bestuderen ontmoetten we Joseph, die bij het afscheid een armbandje in de Ierse kleuren aan Vic gaf.

Later in de voormiddag leerden we Jack kennen die ons een koffie aanbood bij hem thuis … daar zeggen we natuurlijk geen “neen” tegen, zelfs al waren we pas laat vertrokken in Dublin en hadden we dus nog niet zoveel kilometers gefietst.  
Het werd een koffie buiten op het terras met een magnifiek zicht, met veel lekkers en een zeer toffe babbel met Jack en zijn vrouw Barbara. Ieren zijn vriendelijke mensen … dat is weer bevestigd.

Om iets voor 17u startten we de zoektocht naar een plekje voor onze tent. Bij de eerste 2 huizen hadden we geen succes, maar dan kwamen we aan bij Ted en zijn zoon Seán die ons een plekje in de voortuin aanboden om onze tent te zetten. Na het plekje in de voortuin kwam een koffie, dan het gebruik van het sanitair, daarna het gebruik van de keuken, dan een ijsje voor de kinders en een Guinness voor ons en toen ook Jackie (Ted zijn vrouw) thuiskwam van haar werk werd ons een kamer in het huis aangeboden.

Met veel plezier pakten we de tent, de matjes en de slaapzakken terug in, om ze in te ruilen voor een echt bed. Misschien een les voor volgende keer … begin niet te snel al je slaapgerief op te blazen en uit te pakken.

De avond met Ted, Seán en Jackie was heel gezellig. Ted noemt zijn huis een “open house” waar iedereen welkom is … wij voelden ons alvast zeer op ons gemak en heel verwend bij deze sympathieke mensen en hun honden  (in Ierland schijnt iedereen een hond te hebben, wat onze kinders geweldig vinden) 
Elke dag is anders en je kan ze niet te vergelijken, soms gaat het moeizaam of zijn de omstandigheden hard (wat ook zijn charmes heeft … vooral achteraf), maar dit was een heerlijke dag die enkel maar meer goesting en energie geeft.