Alhoewel ik niet echt een keukenprinses ben, kan ik er best wel van genieten om wat in de keuken te prutsen, en dan vooral om te bakken.
’t enige nadeel is … wie gaat dat weer allemaal opeten? Om het in Evelien haar woorden te zeggen “’t moet niet allemaal aan mijn billen blijven plakken!”.
Gelukkig waren vrijwilligers snel gevonden, en dankzij “SOS piet” hebben ze ’t hun volgens mij ook niet beklaagd. De appeltaart met ijs was heerlijk (al zeg ik het zelf)

taart1

Staan nog op de planning voor deze vakantie, speculaas maken (als ik tenminste een winkel vind waar ze speculaaskruiden verkopen), muffins, ….

Interesse? je mag jezelf altijd uitnodigen. Tijdens de kerstperiode zijn we iets gastvrijer ;-)

Tenslotte voor de geïnteresseerden, het receptje

Italiaanse appeltaart
  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 300 g bloem
  • ½ eetlepel bicarbonaat
  • 3 eieren
  • zeste van een citroen
  • 4 eetlepels melk
  • 100 g geweekte rozijnen
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 appelen van middelmatige grootte
  • Kaneel (hoorde oorspronkelijk niet bij het recept, maar ik vind appeltaart zonder kaneel NOT DONE)

Bereiding:
– Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe   en meng goed.
– Doe de bloem en de bicarbonaat erbij en meng   verder.
– Voeg dan één voor één de eieren toe en meng alles   eronder
– Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe:   de zeste van citroen, de melk, de geweekte rozijnen   en de pijnboompitten en meng alles goed met de   garde.
– Schil alle appelen en snijd een appel in kleine   stukken voeg nog toe aan het deeg
– Beboter en bebloem de springvorm en stort de massa   in de vorm. (bestrooi met kaneel)
– Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik   in een waaier bovenop het deeg (strooi nog wat kaneel op)
– Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden   gedurende 40 minuten