Alhoewel ik niet echt een keukenprinses ben, kan ik er best wel van genieten om wat in de keuken te prutsen, en dan vooral om te bakken.
’t enige nadeel is … wie gaat dat weer allemaal opeten? Om het in Evelien haar woorden te zeggen “’t moet niet allemaal aan mijn billen blijven plakken!”.
Gelukkig waren vrijwilligers snel gevonden, en dankzij “SOS piet” hebben ze ’t hun volgens mij ook niet beklaagd. De appeltaart met ijs was heerlijk (al zeg ik het zelf)
Staan nog op de planning voor deze vakantie, speculaas maken (als ik tenminste een winkel vind waar ze speculaaskruiden verkopen), muffins, ….
Interesse? je mag jezelf altijd uitnodigen. Tijdens de kerstperiode zijn we iets gastvrijer ;-)
Tenslotte voor de geïnteresseerden, het receptje
Italiaanse appeltaart- 100 g boter
- 150 g suiker
- 300 g bloem
- ½ eetlepel bicarbonaat
- 3 eieren
- zeste van een citroen
- 4 eetlepels melk
- 100 g geweekte rozijnen
- 50 g pijnboompitten
- 4 appelen van middelmatige grootte
- Kaneel (hoorde oorspronkelijk niet bij het recept, maar ik vind appeltaart zonder kaneel NOT DONE)
Bereiding:
– Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng goed.
– Doe de bloem en de bicarbonaat erbij en meng verder.
– Voeg dan één voor één de eieren toe en meng alles eronder
– Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe: de zeste van citroen, de melk, de geweekte rozijnen en de pijnboompitten en meng alles goed met de garde.
– Schil alle appelen en snijd een appel in kleine stukken voeg nog toe aan het deeg
– Beboter en bebloem de springvorm en stort de massa in de vorm. (bestrooi met kaneel)
– Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik in een waaier bovenop het deeg (strooi nog wat kaneel op)
– Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40 minuten
njam!
Ik heb ooit eens speculaaskruiden gekocht bij Dille & Kamille. En bij de Aveve zag ik gisteren ook iets dergelijks liggen.
Wauw! Prachtige taart!
… en wat hebben we geleerd vandaag? ;-)
Jij en Liv staan op de site van Het Nieuwsblad (fotospecial rond de babyrun)!!
De taart was ook héél lekker ;-)
Tof hé, de fotospecial. ’t was daar één en al fotograaf , die klein mannen waren echte sterren.
De speculaaskruiden, ’t is een echte queeste geworden, maar morgen meer daarover
Wat hebben we geleerd
1. Doe je ringen uit als je het deeg maakt
2. Rozijnen zijn bij veel mensen niet zo geliefd
3. Ondanks puntje 2 is het toch gemakkelijk om mee-eters te vinden
4. Vergeet NOOIT de kaneel
5. Leve Piet