Chocomousse met bananenschijfjes

Een nieuwe(*) mixer/klopper vraagt om een nieuw dessert.

Iets met chocolade (natuurlijk) en met stijgeklopt ei (ah ja … om de mixer te testen) en iets wat moet gefotografeerd worden (met mijn nieuw(*) compacttoestelleke) en met een oude banaan(**)

Na een uur tevergeefs surfen naar een origineel, eenvoudig en geschikt recept maakte ik gewoon maar chocomouse met banaanschijfjes … maar daar zullen mijn gezinsleden morgen niet minder content mee zijn.

Chocomousse met banaanschijfjes
  • 1 banaan
  • 1 reep chocolade (zwart)
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  1. Verdeel de banaan in 4 glazen potjes
  2. meng de poedersuiker met het eigeel
  3. smelt de chocolade met de boter
  4. Voeg de gesmolten chocolade aan het eigeel mengsel toe en meng
  5. Klop het ei stijf (gaat het best met een ei op kamertemperatuur in een glazen (vetvrije, was hem desnoods even met zeep en droog hem met propere handdoek af) kom en ne klopper
  6. Meng eiwit voorzichtig onder het mengsel
  7. Schep het chocolademengsel op de bananenschijfjes
  8. 1 nacht in de frigo

(*) Mijn oude toestellen begeven het tegenwoordig nog binnen de garantieperiode, wat wel leuk is als je gewoon je geld terugkrijgt en een ander in de plaats kan kopen.

(**) Want wij smijten niet graag restjes weg