Een nieuwe(*) mixer/klopper vraagt om een nieuw dessert.
Iets met chocolade (natuurlijk) en met stijgeklopt ei (ah ja … om de mixer te testen) en iets wat moet gefotografeerd worden (met mijn nieuw(*) compacttoestelleke) en met een oude banaan(**)
Na een uur tevergeefs surfen naar een origineel, eenvoudig en geschikt recept maakte ik gewoon maar chocomouse met banaanschijfjes … maar daar zullen mijn gezinsleden morgen niet minder content mee zijn.
Chocomousse met banaanschijfjes-
1 banaan
-
1 reep chocolade (zwart)
- 1 klontje boter
-
1 eetlepel bloemsuiker
- Verdeel de banaan in 4 glazen potjes
- meng de poedersuiker met het eigeel
- smelt de chocolade met de boter
- Voeg de gesmolten chocolade aan het eigeel mengsel toe en meng
- Klop het ei stijf (gaat het best met een ei op kamertemperatuur in een glazen (vetvrije, was hem desnoods even met zeep en droog hem met propere handdoek af) kom en ne klopper
- Meng eiwit voorzichtig onder het mengsel
- Schep het chocolademengsel op de bananenschijfjes
- 1 nacht in de frigo
(*) Mijn oude toestellen begeven het tegenwoordig nog binnen de garantieperiode, wat wel leuk is als je gewoon je geld terugkrijgt en een ander in de plaats kan kopen.
(**) Want wij smijten niet graag restjes weg
Banaan en chocolade…mmmm, de perfecte combinatie. Echt iets om eens met de kinderen te maken. En dat komt nu net goed uit, want toevallig staat er hier nog niks van activiteit op het programma morgen :-)
Leuk van de nieuwe toestellen!
En dat lust ik wel hoor! Bij gebrek aan chocomousse heb ik net een banana split binnengewerkt :-) De chocomousse die ik dit weekend probeerde te maken, is trouwens compleet de mist in gegaan. Oude eieren kreeg ik meteen stijfgeklopt. Een lading nieuwe eieren helaas van geen kanten stijf te krijgen… misschien moet ik dan eens op zoek naar een nieuwe mixer ;-)
MMMMM…. zalige combi chocolade en banaan. Is ’t recept met 1 ei?
@juffrouw wallie: nadat ik eindelijk had gevonden wat ik wou maken merkte ik dat we maar 1 ei hadden, ’t zijn dus miniporties geworden.