Afstand 55km – Hoogtemeters 502 – Bestemming Matilda (Finland) – overnachting shelterkampeerplek in Teijo national park

   

    

Weer een dag met regen waarop we de zon niet gezien hebben, maar gelukkig minder extreem als gisteren. Liv zei me op de fiets “Als dat hier het normale weer is, dan wil ik liever ergens anders gaan fietsen”. Maar gelukkig staan er vanaf morgen 3 droge zonnige dagen op de planning. 

   

De rit van vandaag was het trouwens helemaal waard. We vonden een shelterkampeerplaats met vuurput en heel veel hout op de meest idyllische plek, ik moest bijna wenen toen we er aankwamen, zo schoon.

   

    

Wel niet evident om er te geraken.

   

De kletsnatte tent kreeg de tijd om minder nat te worden, door de buien heen en wij aten wraps en sloten af met marshmallows.

   

   

Tijdens de elandenjacht zagen we natuurlijk geen elanden maar waren we wel onder de indruk van de omgeving … bos en afgeronde toegankelijke rotsen met zacht mos erop.  “Mama, als we gaan hiken? Doen we dat dan in Finland?”, fluisterde Liv me toe.

Liv viel vandaag ook in een zwart gat … 1000 pagina’s van de spannende boekenreeks van Percy Jackson zijn uitgelezen. Wij zijn stiekem content, nu heeft ze weer wat aandacht voor ons. Ook Vic las vandaag samen met ons zijn boek (Avonturen van Pinkeltje) uit, voor hem is het nog wat meer een opgave en hij was wel trots. Merci Elke en Monik.

En wat gebeurde er om 22u20? De zon kwam erdoor !!!