Afstand 59km – Hoogtemeters 522 – Bestemming Paimio (Finland) – Overnachting wildkamperen aan strandje met zwemvijver Hiekkahelmi

     

Hoewel we meer dan 500 hoogtemeters overwonnen ging het fietsen zalig. Goede banen met hier en daar zalige brede en afgescheiden fietspaden waar je aan volle snelheid bergaf konden gaan zonder te moeten remmen … Finland is fietsparadijs.

Maar Finland is meer dan alleen fietsparadijs, ook zwemparadijs en wildkampeerparadijs … en dikwijls, zoals nu, een combinatie van beide.

Wildkamperen is hier toegelaten … een zaligheid. Zo beslisten we naar een strand aan een klein meertje te fietsen, in de hoop dat we konden kamperen en zwemmen (dat hadden de kinders wel verdiend). Maar wat we aantroffen had ik nooit durven dromen. Een schoon meertje, met pontons en al, speeltuin, sanitair en een vuurput met veel hout.

    

    

Deze keer zwom iedereen, alhoewel het ‘slechts’ 21°C was deed het toch deugd. En de kinders die kwamen er alleen uit om te eten en speelden aan de waterkant (Vic) of in het water (Liv) tot ze naar bed moesten.

Graag meer dagen als deze.