In dit gezin is het niet omdat je in augustus verjaart dat je geen verjaardagsfeestje in november kan geven, wij durven immers wel eens achter de feiten aanslenteren. Daarmee dat ons Liv een slaapfeestje met thema halloween kreeg in plaats van thema hittegolf.

’s avonds deden we the usual … zelf pizza’s maken en een Twilight film bekijken. Dat laatste was zeer confronterend want de meisjes waren zeer geïnteresseerd in de vampier Edward en ineens besefte ik dat mijn dochter in de categorie Young Adults gecatapulteerd is.

De volgende dag was daar echter al niets meer van te merken, met 5 vampieren/geraamtes/jokers achter in de auto reden we naar het Musée d’Art Fantastique (MAF of het museum voor Fantastische kunst) in Brussel. Dit kleine leuke museum organiseert tijdens halloween / carnaval … wat extra activiteiten voor kinderen.

Ik moet zeggen dat dit kleinschalige museum direct mijn hart stal … ik ga niet teveel foto’s van dit museum in preview geven maar je mag je verwachten aan een fantasiewereld met fantastische wezens in een bizarre surrealistische omgeving.

Mijn liefde voor Brussel werd meteen nog wat groter na dit bezoek, en wie gaat moet zeker ook eens de buurt verkennen want er zijn genoeg leuke winkels, restaurants en koffiebars in de nabije omgeving.

Praktisch
Museum voor fantastische kunst  – Amerikastraat 7, 1060 Brussel (Sint Gilis)
Openingsuren: weekends van 14-17u (van mei tot september) en alternatieve openingsuren tijdens de events (hou de website in het oog)
Inkom : €6 volwassenen, €5 studenten en €4,5 kinderen onder 12 (voor evenementen kan dit iets meer zijn)