Afstand 63km – Hoogtemeters 1033 – Bestemming Muxía (Spanje en aanrader) – Overnachting Albergue Xunta de Galicia 

Ik ben niet zo snel enorm onder de indruk druk van iets … maar wel van Muxía!!! Ongelooflijk dat niemand me ooit eerder vertelde hoe prachtig Muxía wel is.   

Met zijn woeste golven die meters in de lucht opspringen,  kleurrijke huisjes, vuurtorens, de mooie kerk vlak aan de ruige oceaan (de naam “Costa da morte” en het feit dat vele schepen hier al zijn vergaan … denk ook aan de Prestige, staven dit) …. 

Indrukwekkend, en één van de mooiste plekjes die we op onze reis al mogen ontdekken hebben. De zonsondergang hier mogen zien was magnifiek.
De rit hiernaartoe was mooi maar wel weer zwaar … ik heb het wat gehad met al die bergen. 

Tot overmaat van ramp liet “ik” … die altijd op iedereen loopt te zagen dat ze niet zorgvuldig omgaan met hun spullen … mijn fietshelm liggen op een bankje en merkte “Bjeurn” dit 6km verder op. 

Gelukkig zijn er dan helden die, zonder een scheve blik, zeggen “wij rijden er wel voor terug, gaan jullie alvast naar de albergue”. Wat zouden we toch doen zonder onze mannen.

Albergue-gewijs is het weer dik in orde. We kiezen meestal voor de goedkoopste albergues en in Galicia zijn dit de “Xunta de Galicia”, soms is het waw en soms is het niets bijzonder. Dit keer was het een schot in de roos, modern en bijna decadent ruim voor de 24 bedden die hier staan.