Afstand 31 – Hoogtemeters 597 – Bestemming Negreira  (Spanje) – Overnachting Albergue Xunta de Galicia

Afspraak om 10u op het plein voor de cathedraal van Santiago De Compostella, om de 6e verjaardag van Jona met taart te vieren!!! Jona is het zoontje van het Nederlandse gezin waar we onlangs ook al mee afspraken.

Tof idee … jammer genoeg regende het pijpestelen. Maar plan B was even leuk, even verdwalen in de stad om dan onder de overkapping van een charmant straatje de taart aan te snijden en nadien nog een koffie te drinken in het leuke en mooie Pilgrim House.

‘S namiddags begonnen we dan aan de rit …. richting Muxía en Fisterra. Het begon zwaar, met modder en smalle brugjes over beekjes, en het werd pas beter nadat we beslisten om van de officiële caminoweg af te wijken en grotere banen te doen.

Ondanks de grotere wegen was de rit mooi … langs heerlijk geurende eucalyptusbossen.
En we weten eindelijk wat dit klein schuurtje (dat we overal in Galicia tegenkomen) op de foto is, nl. een horreo.  Hierin wordt maïs en graan opgeslagen, de wind kan erdoor blazen en ongedierte kan er niet in vermits het verhoogd of op palen staat.

Ik krijg nu regelmatig de vraag “Wat gaan jullie nu doen?”

Wel … camino Frances zit erop … maar we breidden er nog even een vervolg aan met de camino Fisterra-Muxía. En daarna gaan we naar het Zuiden via de caminho Português da Costa die tot Porto loopt. Nadien plannen we onze eigen weg verder door Portugal naar het zuiden van Spanje.

De winter is ook voor ons nog een vraagteken … Proberen we ergens een huisje te huren? Nemen we de ferry naar Tenerife om daar te gaan fietsen? Maken we de oversteek naar Marokko (maar dan moeten we nog een reispas zien te regelen)? We zien wel wat zich aanbiedt.

Volgende lente en zomer blijven in elk geval de Baltische staten en Scandinavië op het programma staan.