Eigenlijk ken ik Brigitte Kaandorp al sinds Napster … toen mijn zus en ik liedjes over ons opzochten.
Annelies Van Der Pies was in die zoektocht geen hoogvlieger, daarmee dat ik het filmke hier niet onder plak. Maar soit, het liedje bleef wel bij.

In de Podcast van Touché echter, leerde ik Brigitte Kaandorp beter kennen.
Eerst via Tania Van Der Sanden … in haar interview (een héél goed trouwens) liet ze “Ik heb een héél zwaar leven” van Kaandorp horen … en ik was meteen fan.
Later was Brigitte Kaandorp trouwens zelf te gast bij Touché en werd ik ook fan van de persoon achter de act en de liedjes.
Maar voor de Kaandorp-leken … hieronder een eerste Must-see en must-hear … “Ik heb een heel zwaar leven”

Kaandorp heeft niet enkel leuke liedjes, maar ook geweldig humoristische stukjes. Deze hieronder deed me luidop lachen tijdens het joggen.
Ja … ik heb een playlist in spotify opgemaakt met alles wat ik van Brigitte Kaandorp kon vinden, en vermits die thuis niet geapprecieerd wordt, geniet ik er al lopend van.

En dit is ook een goeike … altijd als ik iemand moet opbeuren denk ik hieraan.
En doe ik het al schrijvend .. dan schrijf ik “Het komt allemaal heus wel weer goed” in de hoop dat ze de link vatten ;-)

En soms komt ze ook verrassend uit de hoek

en in welgeteld 1 lied is er maatschappijkritiek … maar dan wel alle kritiek waar ze op kan komen … heerlijk

Ik ben alvast fan … en tijdens het youtube-filmpjes kijken ter voorbereiding van deze blogpost kwam ik nog wat andere hilarische stukjes tegen (ten kost van mijn nachtrust weliswaar).

In elk geval, ik hoop dat je geniet van mijn selectie … want Brigitte Kaandorp is de max.

 

Oh ja … tijd om te jodelen