Ik moet de man meer laten koken ... instagramwaardig avondmaal

Ik heb zo’n mannelijke collega die me al meerdere goede receptjes heeft doorgespeeld.
Nu stuurde hij me het recept van deze salade Oriental door en ik delegeerde het klaarmaken aan Bjeurn. Bjeurn nam zijn taak zeer ernstig en zocht tussen de schatten op zolder nog enkele kitsch coupes uit, waarvan ik het bestaan al vergeten was.

Leuke verrassing om thuis te komen en dit gepresenteerd te krijgen.
Laat die mannen maar recepten verzinnen en ’t eten klaarmaken!!!

Salade Oriental

  • Rijst (fair trade=te koop in colruyt en lekkere volle rijst)
  • Chinese kool 
  • Mayonaise
  • Curry poeder
  • Mandarijn (uit blik)
  • Banaan (optioneel)
  • Paprika
  • Eieren (1/pers)
  • Grijze garnalen
  • Peterselie
  1. Juiste portie rijst afkoken
  2. Eitjes hard koken en laten afkoelen
  3. Chinese kool en paprika fijn snijden
  4. Curry poeder bij de mayonaise voegen volgens eigen smaak en beetje siroop van de mandarijn uit blik bijvoegen.
  5. Rijst mengen met mayonaise. Deel overhouden voor afwerking!
  6. Tulp glazen opvullen in laagjes: begin met rijst, dan mandarijn, banaan, sla, garnaal, paprika.
  7. Giet er nog wat mayonaise over en wegzetten in koelkast. (smaakt het beste lekker koel).
  8. Peterselie over voor het opdienen.
  9. Voor minder belangrijke aangelegenheden mag ook alles in een grote kom ;-)