Ooit maakte ik voor mijn kinderen lasagne, echt zoals het moet, met een laagje bechamelsaus ertussen … heerlijk was dat … veel werk ook … en de reactie van de kinders …. Eik, ik lust dat niet. 

Ondertussen hebben ze lasagne wel al leren appreciëren (de mamie kan dat heerlijk maken), maar ik heb toen gezegd “nooit meer steek ik nog zoveel werk in lasagne voor die ondankbare kinderen”.

En als ik nu lasagne maak is het deze, eenvoudige en snellere versie … (die enthousiast onthaald wordt … alhoewel ze zogezegd geen paprika en courgette lusten)

IMG_20131130_111957

Eenvoudige en snelle lasagne

  • 400g wortel
  • 1ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 800g tomatenblokjes (1 groot blik)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • oregano
  • 400g gehakt
  • lasagnevellen
  • gemalen kaas
  1. Maak de groenten schoon en snijdt ze in kleine stukjes
  2. doe wat olie in de pot en stoof erin de paprika, wortelstukjes, courgette en tomatenblokjes
  3. breng op smaak met peper, zout en oregano
  4. bak het vlees en vermeng dan met de gare groenten
  5. verwarm de oven voor op 200°C
  6. Bedek de bodem van een ingevette ovenschotel met lasagnevellen, leg hierboven een laagje van het groente-vlees-mengsel, opnieuw lasagne en ga zo door tot je 3 lagen hebt (volgens mij kunnen 4 ook net). Eindig met de groentensaus
  7. Bestrooi de gevulde ovenschotel met kaas.
  8. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven.