En ondertussen zit ik al aan les10 van Start2Run met ons Evy. En het lijkt te lukken, volledig pijnvrij ben ik niet, maar ik heb er goede hoop op dat ik toch zal kunnen opbouwen naar 5km. En zo niet, dan heb ik nog altijd een voorschrift voor een infiltratie in mijn sjakosj zitten (dat ik weliswaar liever niet gebruik).

Gek, terug starten met een start2run programma.
Langs één kant héél tof dat ik terug kan beginnen lopen, langs de andere kant heb ik zoveel schrik dat de pijn toch terug gaat komen.
En ik vind Evy trouwens wel een leuke coach, maar het gaat me soms zo traag, vandaag liep ik in totaal 12 minuten … en pas de tweede helft van januari zal ik mijn 5km mogen lopen.
Maar kom, al bij al ben ik zeer content en gemotiveerd en ik geniet… maar toch hoop ik altijd dat niemand me spot tijdens het wandelen.

De historiek

 • 8 maart … ik merkte voor ‘t eerste dat het lopen me pijn bezorgde in mijn rechterheup/bil
 • 2 april … doktersbezoek met conclusie peesontsteking. 2 maand ontstekingsremmers nemen en loopstop
 • 24 mei … afspraak met een sportdokter, want de klachten werden steeds erger in plaats van beter
 • 27 mei … CT scan laten nemen van de lage rug
 • 31 mei … diagnose ‘herniaKE’ en al ‘beginnende’ vorm van artrose (slik)
 • Juni-oktober 2013: 1 keer per week kine en 2 keer per week de oefeningen thuis uitvoeren
 • Oktober 2013: geen verbetering, constant zeurend gevoel (zeker geen ondraaglijke pijn) ofwel in mijn bil, ofwel in lage rug, zeker bij lang rechtstaan. Lopen heb ik nog enkele keren geprobeerd, zonder te forceren, maar lijkt nog niet aangewezen
 • 21 oktober: afspraak neurochirurg. Deze weerlegt op basis van onderzoek en CT scan de diagnose.  De hernia is eigenlijk maar een kleine bulging die zeker niet voor last zorgt (70% van de mensen van mijn leeftijd hebben dit) en vroegtijdige  artrose is gewoon niet waar, mijn beendergestel is in héél goede staat. Hij denkt eerder aan een ontsteking in de spieren ofzo. SPECT-CT dient te worden gemaakt (skeletscintigrafie) om een eventuele ontsteking op te sporen en dat zou dan kunnen worden verholpen met een inspuiting.
 • 5 november: bespreking SPECT-CT, hierop zijn ontstekingen te zien aan schouders, linkerknie en linkervoet. Niets te zien aan mijn bil, want neen … spieren zie je niet op een scan en hun ontstekingen ook niet tenzij er veel vochtophoping is.
  Spuit is dus niet mogelijk want ontsteking valt niet te lokaliseren. Lopen mag zolang de pijn niet erger wordt. Eventueel kan ik een cortisonenkuur van 2 weken volgen.
 • 13 november: ik neem het lopen terug op, maar op ’t gemak. Ik start start2run met Evy
 • 20 november: neurochirurg n°2. Hij vermoedt een ontsteking is van het sacro iliacaal gewricht. Ik krijg een voorschrift voor een infiltratie, omdat ik al zo lang op de sukkel ben. Maar vermits het slechts een lichte ontsteking lijkt, is de dokter toch wel eerder voorstander van het uit zichzelf te laten genezen