Hier kijk ik al zo lang naar uit, de moment dat we met Livke kunnen beginnen bakken… en die moment lijkt aangebroken.

Liv bleek een geweldige bakplaatinvetter, vormpjessteker en chocoladeinlegger (en voorproever). Ze dacht van zichzelf ook dat ze goed kon kneden en deegrollen … maar wij weten wel beter.
Aangezien Vic nog niet zo handig is, heeft Bjeurn de taak van koekjessluiter op hem genomen.
Vic zijn taak is voorlopig enkel nog lachen en mooi zijn … maar dat doet hij zeeeer goed.
koekjes maken

Weer chocoladekoeken. Het recept kwam van de Jamie Oliver en zo deden wij het

Koek met chocoladehart
  • 255g zelfrijzende bloem
  • 140g fijne suiker
  • 140g boter op kamertemperatuur
  • pure chocoladereep in grote stukken gesneden (maar je kan ook witte/bruine repen/callets/chocoladeventjes die niet opgeraken …. erin verwerken)
  • 2 eierdooiers (en met de eiwitten kan je bijvoorbeeld dit maken)
  • 30g cocaopoeder
  1. vet de bakplaat in (of leg er bakpapier op)
  2. Meng de boter en de suiker (met een vork, of zoals wij, met de handen)
  3. Eierdooiers, bloem en cacoapoeder toevoegen en kneden tot het goed gemengd is.
  4. Leg een tijdje in de frigo
  5. Strooi bloem op het werkblad en rol de helft van het deeg uit en steek de bodemvormpjes uit (wij gebruikten onze rijstring als vorm)
  6. Spreid ze uit op de bakplaat en leg in het midden van elk vormpje een stuk chocolade
  7. Rol de tweede helft uit en steek de bovenvormpjes uit
  8. Leg de bovenvormpjes op de bodems met het chocoladestuk en druk de randjes goed dicht (zodat je niet met een lek zit in de oven)
  9. Bak 10 minuten op 190°C (voor grote koeken als de onze mag dit zeker 15 minuten of meer zijn)
  10. Laat even afkoelen op de rooster.Als je de koeken vrij snel opeet is de chocolade nog lopend (lekker, maar een smerigheid bij kinderen, zie foto’s)