Hier kijk ik al zo lang naar uit, de moment dat we met Livke kunnen beginnen bakken… en die moment lijkt aangebroken.
Liv bleek een geweldige bakplaatinvetter, vormpjessteker en chocoladeinlegger (en voorproever). Ze dacht van zichzelf ook dat ze goed kon kneden en deegrollen … maar wij weten wel beter.
Aangezien Vic nog niet zo handig is, heeft Bjeurn de taak van koekjessluiter op hem genomen.
Vic zijn taak is voorlopig enkel nog lachen en mooi zijn … maar dat doet hij zeeeer goed.
Weer chocoladekoeken. Het recept kwam van de Jamie Oliver en zo deden wij het
Koek met chocoladehart- 255g zelfrijzende bloem
- 140g fijne suiker
- 140g boter op kamertemperatuur
- pure chocoladereep in grote stukken gesneden (maar je kan ook witte/bruine repen/callets/chocoladeventjes die niet opgeraken …. erin verwerken)
- 2 eierdooiers (en met de eiwitten kan je bijvoorbeeld dit maken)
- 30g cocaopoeder
- vet de bakplaat in (of leg er bakpapier op)
- Meng de boter en de suiker (met een vork, of zoals wij, met de handen)
- Eierdooiers, bloem en cacoapoeder toevoegen en kneden tot het goed gemengd is.
- Leg een tijdje in de frigo
- Strooi bloem op het werkblad en rol de helft van het deeg uit en steek de bodemvormpjes uit (wij gebruikten onze rijstring als vorm)
- Spreid ze uit op de bakplaat en leg in het midden van elk vormpje een stuk chocolade
- Rol de tweede helft uit en steek de bovenvormpjes uit
- Leg de bovenvormpjes op de bodems met het chocoladestuk en druk de randjes goed dicht (zodat je niet met een lek zit in de oven)
- Bak 10 minuten op 190°C (voor grote koeken als de onze mag dit zeker 15 minuten of meer zijn)
- Laat even afkoelen op de rooster.Als je de koeken vrij snel opeet is de chocolade nog lopend (lekker, maar een smerigheid bij kinderen, zie foto’s)
Oh leuk hé!
Laat eens weten of die koekje de dag erna nog goed zijn? Als je ze zo lang hebt ;-)
geweldig!
ik ben zelf nog wat te jong voor kinderen, maar ik kijk al superhard uit naar de dag dat ik dit ook met mijn meisjes of jongens kan. :)
Ziet er gezellig en leuk uit. Lijkt me ook een goed receptje, eens proberen. Ik kreeg gisteren nog een bakboek, ik weet wat gedaan de komende tijd.
leuk hé zo koken met je kinderen, vooral hun gezichtje daarbij zien vind ik hilarisch
Ha, nog iemand die mee kan doen aan mijn wedstrijdje. Ze zien er heerlijk uit!
@mie: ja de koekjes zijn de dag erna nog goed, de chocolade binnenin is dan natuurlijk wel uitgehard
Mijn dochter is 1 maandje ouder en vindt het ook superleuk om te helpen met koken. Sinds ze helpt vallen de taarten zo uit hun vormen. De botervoorraad daarentegen is wat minder…
ge hebt daar een flinke helpster zie ik. Hier heb ik er mij nog niet aan gewaagd, tzal zijn voor als mijn dikke buik weg is. En voor als we barstoelen gevonden hebben voor aan onze nieuwe keuken.