Ken je die mop van de Dappere Duo’s die naar Slovenië gingen?

Ik ook niet, want ze gingen niet !!!!

Gisterenavond beslisten we met spijt in het hart om niet naar Slovenië te gaan vermits er meer dan een week aan onweer en regen werd voorspeld. Jammer want ik had me goed ingelezen, we hadden de dure vaccins al laten zetten, Bjeurn had een driedaagse huttentocht ineengestoken en we hadden echt goesting in Slovenië. Maar ideeën als Noorwegen en Schotland maakten ons dan ook weer zeer enthousiast. Noorwegen bleek wat ambitieus voor 2 weken maar Schotland (Vic zijn voorstel) was wel haalbaar en we vonden dat de weersvoorspellingen zeer goed waren naar Schotse normen.

Dus we draaiden onze kop, pakten nog een extra trui in, boekten vlug nog de ferry en voila … Scotland here we come !!!

Tijdens de autorit werd er ingelezen en een half uurtje na Dover hadden we een hiking trail gekozen in Lake district en in functie daarvan werd een camping (Gillside in Glenridding) geboekt.

Lake district ligt nog in Engeland maar tijdens onze tour d’Europe hebben we dit prachtige gebied (van vertellen hé) aan ons laten voorbij gaan omdat het beter geschikt is voor hiken dan voor onze zware fietsen destijds. Maar we zeiden toen dat we zeker nog eens zouden terugkomen …. we wisten enkel niet dat het zo snel al zou zijn.

Ondertussen ben ik al content dat ik mijn bakske van de bank mee heb, we reden onderweg door een toltunnel onder de ringweg van Londen en dat moet je ten laaste de dag nadien zelf via internet gaan betalen, ik weet niet of dat gelukt zou zijn zonder mijn bakske.

De kinderen leken de rit en ferry wel tof te vinden … DVD’s kijken tot Liv haar ogen scheel stonden en ook de boekjes met sudoku’s en kruiswoordpuzzels hadden succes. Wij vragen ons af of dat links rijden snel zal wennen, met de fiets was dat intertijd alvast niet echt.

Om 20u kwamen we eindelijk aan op de camping en die is basic maar prachtig gelegen, Lake district is veelbelovend.

Het is wel lastig dat we nog geen ponden hebben, het kost maar 20 pence om te douchen maar dat gaat nu dus nog niet. Maar we zijn op outdoorvakantie en daar is dat niet zo erg, we hebben ook al onze mooie kleren thuisgelaten ten voordele van leggings en andere lelijke technische outdoorkleren … een schoonheidsprijs zullen we niet winnen. Toch zullen we wel ergens duur geld moeten afhalen (ze rekenen hier extra kosten aan, vermits het afhaaltoestel van een winkel is en niet van een bank), want ik zou morgen wel willen douchen, daarna zijn we immers in Schotland en ik veronderstel dat we daar regelmatig zullen wildkamperen.

Het is duidelijk dat het allemaal nog wat zoeken is, een autovakantie met daktent zijn we niet gewend en we missen wat routine en goede gewoontes. We merkten ook dat we toch net iets krapper in ruimte zitten dan we dachten want vermits er 2 personen in de auto slapen moet al onze bagage vooraan gezet worden.

Wat voor mij nog het grootste verschil is met een fietsvakantie is dat we nu toch meer zullen moeten voorbereiden. Op een fietsvakantie plannen we enkel de route en zien we voor de rest wel wat of wie ons pad kruist. Nu moet je echt bewuster kiezen en plannen en ik ben er niet zeker van of dat wel mijn ding is op een vakantie.

Wordt vervolgt.

Het hele verslag van onze roadtrip vind je hier.