Overnachting camping Gillside in Glenridding. Activiteit hike van 12km naar de Catstycam (890m)

Gisteren zocht ik via internet een tof uitziende hike uit in Lake District en vandaag zouden we deze dan ook wandelen. Toen we bij de toeristische dienst aankwamen voor meer info werden we daar in bijna voor zot verklaard dat we dat met onze kinderen wilden doen, zeker met het voorspelde weer (ai … wij hadden goed weer verwacht). Het weer in de bergen kan immers nogal snel omslaan en van de ene moment op de andere kan je volledig in de mist zitten, er werd ook regen voorspeld voor het eerst in 5 weken, dus de beklimming die we wilden doen kon zeer glad worden en er was ook nog kans op onweer. Als kers op de taart vertelde de man van het infopunt dat er dit jaar al 1 man was gestorven op de Hellvelyn en al 4 mensen in een rolstoel beland.

Uiteindelijk kwamen we tot een compromis en pasten we gewoon de route wat aan en beklommen we in plaats van de Hellvelyn (950m) gewoon de Catstycam (890m) die ernaast ligt en veel minder technisch is. Hoewel ik achteraf denk dat we echt geen onverantwoorde ouders waren geweest als we bij ons eerste plan waren gebleven.

Hieronder verschijnt normaalgezien een slideshow van de hikingfoto’s (bloggen vanop een gsm is niet gemakkelijk en een beperkte selectie foto’s maken van een prachtige wandeling ook niet)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vic had na 200m even een moeilijk moment maar nadat we hem vertelden hoe goed hiken wel is om de voetbalconditie op peil te houden en hem uitgebreid complimenteerden met zijn uithouding ging het weer veel beter.

De wandeling was pittig maar ook kei schoon, met bergschapen, stenen muurtjes een bergmeer, watervallekes, … maar wat wel een minpuntje is, is dat er weinig mooie vogels te zien zijn …

Uiteindelijk stapten we een kleine 12km en feitelijk moet dat niet meer zijn.

Het toffe vind ik dat ook de kinderen, en zeker Liv, die schoonheid hier zien en appreciëren. Toen Liv vanmorgen opstond zei ze ineens oprecht verbaasd “Amai dat is hier knap”, alsof ze dat gisteren gemist had.

Het grappige moment van de dag was toen we een kindje hoorde vragen aan zijn mama waarom wij met stokken stapten en we de mama hoorden antwoorden dat dat was om gemakkelijker te kunnen stappen …. haar woorden waren nog niet koud of Liv struikelde over haar wandelstokken.

Toen we terugkwamen regende het, wat ons natuurlijk niet tegenhield om een ijsje te gaan kopen, dat is ook vakantie … ijsjes !!!!

Het verschil met een fietsreis is ook dat we een shelter meehebben, wat een luxe zeg, dat hadden we misschien beter op onze fietsreis ook meegenomen.

Vermits het hier al 5 weken niet geregend heeft zijn er betrekkelijk minder midges werd ons verteld, want ze hebben graag water. Op de moment dat ik hier zit te typen in mijn stoel onder de shelter in de regen zijn er wel enkele van die kleine ellendige beesten, maar ze zijn net niet irritant genoeg om ons naar binnen te verjagen. Hopelijk zet er snel wat wind op.

Wat opvalt is dat de camping vol met tenten staat, het is al heel lang geleden dat we nog met zoveel tenten op een terrein stonden. Plezant, dan heb je niet het gevoel dat je den enige sukkelaar bent.

Morgen gaat de roadtrip verder richting highlands, nog te bekijken waar juist … tips steeds welkom.

Het hele verslag van onze roadtrip vind je hier.