Afstand 55km – Hoogtemeters 225 – Bestemming Åsa (Zweden) – Overnachting Åsa camping & Havsbad

   

    
Het was een moeilijk afscheid vanmorgen … het klikte wel met de Zwitsers Nadine, Gaëtan, Lucette en Fyn. 

Zowel tussen de volwassenen als de kinderen. Liv spendeerde de afgelopen dag met babysitten op Fyn en dat ging haar wel af (en Nadine ook). Ze had Fyn graag mee naar huis genomen, en ze gaf ons de toestemming voor nog een baby te nemen. Toen we Vic zijn mening vroegen, zei die dat hij eigenlijk liever nog een oudere broer wou. We zijn er dus nog niet uit.

Vanaf vandaag fietsen we de kattegattledenroute. Deze benaming heeft niets met katten en hun gat te maken, maar is genoemd naar het kattegat, de zeestraat tussen Zweden en Denemarken.

   

     

De route was mooi, en totaal anders dan we van Zweden gewend zijn, vlakker en meer velden, ook minder geschikte afgelegen wildkampeerplaatsen en firepits.  

Voor de overnachting kozen we dus maar één van de vele campings op de route, dat was nog niet zo slecht want het heeft nogal geregend en dan is een warme douche en een keuken en eetruimte wel heel plezant. Wat wel jammer is aan de campings is dat we daar niet op de ukulele durven spelen … we zijn net nog niet goed genoeg.

Maar we ontmoetten wel Duitsers die ons helemaal warm hebben gemaakt (maar dat waren we feitelijk al) over Noorwegen en die Zweden vonden tegenvallen na de westkust van Noorwegen, en Denen die ons helemaal warm maakten voor Århus, dat we binnenkort binnenfietsen en dat trouwens ook culturele hoofdstad 2017 is.