Afstand 65km – Hoogtemeters 171 – Bestemming Kalnabeites (Letland) – Overnachting wildkamperen aan de beverburcht

We twijfelden na Riga of we via de kust zouden rijden of nog even binnenland in. Ik ben nog steeds aan het recupereren van mijn “costa del sol trauma” dus voor mij was de keuze gemakkelijk. Maar het Gaujas nationaal park is blijkbaar zo de moeite dat ook de rest voor het binnenland opteerde.

    

Het weer is precies echt gekeerd, geen zon deze dag maar het is wel warm. In Letland hebben ze veel symbolen (zie foto) die overal terugkomen, maar tot nu toe heeft nog niemand ons weten te vertellen wat ze betekenen.

    

Deze nacht slapen we aan een klein riviertje, Bjeurn spotte er een hert/ree en we besloten dat dit een teken was. Maar toen we naar de plek gingen, zagen we dat hier niet enkel herten leven maar ook bevers. Ongelooflijk hoeveel schade die beestjes kunnen aanbrengen, er zijn tientallen bomen geveld … en sommige nog maar zeer recentelijk. 

We hebben ook al hun burcht gevonden. Als we in de Baltische landen geen bevers kunnen spotten zullen we het nergens doen want ze zijn echt alom aanwezig. Grappig feitelijk vermits hier vooral bomen staan waar ze niet dol op zijn (naaldbomen).

Nog even wat lezen met de kinderen en dan vannacht nog eens proberen de bevers te spotten (eens het valavond is en het groot lawaai in zijn bed ligt)