Afstand 31km – Hoogtemeters 156 – Bestemming Amata (Letland) – Overnachting shelterkampeerplek aan de rivier

Slechte benen vandaag … waarschijnlijk omdat we te lang waren opgebleven in een tevergeefse poging tot beverspotten.

Maar we zijn na 31 km al gestopt … als je een leuk plekje tegenkomt moet je niet twijfelen.

   

   

    

We zijn beland aan een shelterkampeerplek (gratis en voorzieningen als een shelter om in te slapen, een vuurkring, een toilet en een picnicbank) in het Gauja national park. In het park zijn er zo’n 19 campings aan de rivier … eigenlijk speciaal voor de kajakers die de Gauja rivier in het park afvaren (en hierbij schuift een kajakvakantie weer wat hoger op onze bucketlist).

Ik denk trouwens dat het Gauja park zich beter leent tot wandelen en watersport dan tot fietsen, want ik had net iets meer verwacht van de fietsroute. Gelukkig dat onze stopplek zeer veel goedmaakte.

Ik weet niet of jullie het intrieste verhaal nog kennen van Vic zijn knuffels die hij kwijtraakte in Assisi. Wel, van mijn mama kregen de kinderen een beertje, dat speciaal uit België kwam. En vandaag kregen de kinderen een kangoeroe en Koala van Australiers die we hier ontmoetten. 

Overnachten doen we voor de eerste keer in een shelter, al was de tent eenvoudiger geweest want het vergde wat moeite om de binnencompartimenten op te hangen in de shelter.