Afstand 64 – Hoogtemeters 466 – Bestemming Blaye (Frankrijk) – Overnachting Camping Municipal La Citadelle

De graan- en maïsvelden maken stilaan plaats voor wijngaarden waar rode en witte druiven rijpen  … een mooie rit.


Helaas voor ons was het bijna volledig in de regen te doen … en dat is toch wel hard.
Ik lees in de commentaren dikwijls complimenten over onze kinders en ik moet dat bijtreden. We hadden op voorhand nooit durven dromen dat ze het zo goed zouden doen, er wordt bijna niet meer geruzied, om ijsjes aan de kraam wordt niet gezaagd, als blijkt dat er een camping niet open is of te duur rijden ze zonder morren mee verder en zelfs bij regenweer (echt niet leuk voor fietsende kampeerders) wordt er amper geklaagd. 

Ze vinden het nog altijd heel plezant … het onderweg zijn, niet dat er hier nooit eens geroepen of ruzie gemaakt wordt … maar wel beduidend minder als thuis.

Wij zijn een team nu, met dezelfde doelen … momenteel Santiago De Compostella bereiken, maar ook het gepland budget naleven, op schema blijven met het schoolwerk, … en ondertussen niet vergeten te genieten van elkaar en de omgeving natuurlijk  (maar dat is niet echt een probleem)

Onze bestemming was serieus de moeite, de camping municipale ligt in de citadel van Blaye (in de 17u eeuw gebouwd ter verdediging van Bordeau) aan de Gironde. De camping is simpel maar de omgeving gewoonweg super knap. En alsof het zo moest zijn stopte het met regenen vanaf dat we daar aankwamen. Zodat we nog spaghetti konden koken in het park met zicht op de Gironde.

We hebben hier trouwens ook een huisdier. Miss Lucky genoemd door Liv  .. ik versta echter altijd “mislukking”

Schol