Afstand 60km – Hoogtemeters 483 – Bestemming Pons – Overnachting Camping Aire naturelle de Chardon

Het was vandaag de eerste keer dat we een camping weigerden omdat we ze te duur vonden. €28 voor een camping municipale zonder speciale faciliteiten, vonden we erover gaan. 

Misschien ook omdat we net aan de winkel werden aangesproken door een uitbaatster van een gitte die ons bij haar uitnodigde voor €10 incl. gebruik van het zwembad. Jammer genoeg lag het net iets te ver en uit de richting.

Wij hebben trouwens ook niet echt nood aan speciale faciliteiten, we hebben al 3 keer een (duurdere) camping met zwembad gedaan, om dan doodleuk te horen dat het zwembad wegens omstandigheden (problemen met de chloorinstallatie, waterstalen niet in orde, stormschade) uitzonderlijk niet open was. Verder beperken de faciliteiten zich dikwijls tot een dure campingwinkel, een bar/restaurant, betalend wifi, … terwijl je ons vooral blij maakt met gezelligheid, min of meer proper sanitair, een waslijn (of toelating om deze te spannen) en picknicktafels. Helemaal in de wolken zijn we met een overdekt lokaal waar we ev. kunnen koken of zitten.

In elk geval … we fietsen verder tot een andere camping, wat we daar aantroffen was eigenlijk wel grappig … vergane glorie … een camping die ooit wel tof moet geweest zijn .. 30 jaar geleden ofzo …. nadien is er vermoedelijk niets meer aan veranderd. 

Ooit was er een pingpongtafel, vijver, vogel volière, speeltuin … en nu zijn er enkel nog de restanten.
Kampeerders zijn hier niet buiten ons, enkel vaste bewoners. Maar we beseffen maar al te goed dat we ons pollekes mogen kussen met campings als deze, want dit zijn de campings die een heel jaar door open blijven als de anderen, midden of eind september, sluiten.

We betaalden €16, wat feitelijk nog veel is voor wat we krijgen, maar het sanitair is proper, de douches warm, de plek nog wel gezellig en we hebben nog eens goed gelachen.

Kerk Fenioux

Lanterne des morts – Fenioux

Voorts was het een leuke dag … met wat natuur, cultuur en een nieuwe stempel in ons pelgrimsboekje … leuke combinatie.