Afstand 65km – Hoogtemeter 335 – Bestemming Skattkärr (Zweden) – Overnachting wildkamperen op strandje aan een spoorweg en met zicht op een fabriek

We kunnen het nog …. 65km !!!

En mijn fietsdip is precies voorbij, ze verdween gelijktijdig met het vervangen van mijn voorband die al een tijd lucht lekte. Ik heb een sterk vermoeden dat die 2 aan elkaar gelinkt waren, rijden op een band die niet volledig hard staat is namelijk een pak vermoeiender.

We verlieten onze geweldige kampeerplek, de vogel die haar nest gebouwd had in onze shelter, en daar haar 2 klein mannen moest komen voederen, zal content geweest zijn.

Dit meer is vooral zo schoon omdat er geen enkel huis aan gebouwd is, blijkbaar mag je sinds 1960 geen huizen meer bouwen vlak aan het meer, wist een man ons te vertellen. Toen we hem vertelden dat we gisteren ruiters met paard in het water zagen, vertelde hij misprijzend dat dat verboden was in stilstaand water. We waren dan ook verbaasd om enkele momenten later zijn 2 honden te zien zwemmen in datzelfde water.

Dit dorp is niet genoemd naar de tennisspeler.

“Trekt ne foto”, zei Bjeurn, “deze hebben we nog niet in onze collectie”.

Ter verduidelijking, het waren niet wij, die over het beestje zijn gereden.

    

Pauze … zelfs Vic pakt tegenwoordig al eens graag een boek vast.

Onze stopplek voor de nacht is op een strand aan (een uitloper van) het grootste meer van Zweden.

Als je de spoorweg en de fabriek (van voor 1960) wegdenkt best ok … maar in tegenstelling tot gisteren duidelijk minder. Misschien niet slecht … zo blijven we het mooie dat we tegenkomen appreciëren.