Toen we van Tsjechië naar huis reden en ik besefte dat ik een week thuis zou zijn met de kinderen tijdens de warmste hittegolf ooit in België veranderde ik mijn plannen. Ik was namelijk van plan om de volgende week deels nuttig en deels met een avontuurlijk tripje (kano/paalkamping/ardennen/….) te vullen.
In beide had ik echter geen zin meer bij temperaturen boven 30°C.
Plan B was dus aangewezen !!!

Verleden jaar gingen we al eens naar een natuurkampeerterrein en dat was een enorm succes dus ik besloot nu hetzelfde te doen.

Ik nam mijn gsm, surfte naar de website van de natuurkampeerterreinen selecteerde op terreinen met “natuurlijk zwemwater”. Ik koos er eentje uit niet te ver van de Belgische grens, stuurde een mailtje en voor we terug thuis waren van Tsjechië lag de volgende trip al vast.

En zo trok in met de 2 kinderen naar kamping Klein Frankrijk nabij Eindhoven.
Het feit dat we daar überhaupt geraakt zijn is misschien wel dankzij Vic, die zijn taak als co-chauffeur verbazend goed deed. Ik slaagde er namelijk in om 2 keer verkeerd te rijden. Tot mijn verdediging spreekt wel dat ik niet de enige was, ik zal nog een paar andere buitenlanders dezelfde U-turns als mij doen. Maar het was dus dankzij mijn opmerkzame zoon dat we geen derde keer verkeerd reden.

kamping klein Frankrijk
kamping klein Frankrijk

Onze gekozen kamping bleek een schot in de roos. Veel bomen, héél veel schaduw en een zwemvijver van de kamping met wat surfplanken, bootjes, sup’s, luchtmatrassen die vrij mochten gebruikt worden.
Drankjes en ijsjes kon je ter plaatse kopen aan zeer schappelijke prijzen. We moesten het kampterrein dus niet af en dat deden we ook niet. We hadden immers al ons eten en kookgerief mee.

chillen in de hangmat
magnum time

Wat deden we dan wel?
Slapen tot 9u30 … want onze plek had super veel schaduw.
En voorts lezen, zwemmen, bootje varen, chillen in de hangmat en ijsjes eten.

zwemmen in de zwemvijver
bootje varen
zwemmen tussen waterlelies
spitter spetter spater spelen in het water
te leuk (en warm) om ruzie te maken
Vic zijn bootje

Maar onze dagen spendeerden we vooral aan de zwemvijver. Hoe warmer het werd, hoe meer de volwassenen ook in het water te vinden waren en het was ook amusant om te zien dat sommigen zelfs hun slaapmatras te water lieten, om rustig te kunnen ronddobberen.

Wat de kinderen ook tof vonden is dat ze elk een nacht in de hangmat mochten slapen (wij hebben een exemplaar met een muskietennet). Weer eens een nieuwe ervaring die precies wel vraagt naar meer.

Tegen valavond maakte ik ook nog telkens een wandeling door het prachtige natuurgebied aan de kamping. De kinderen kreeg ik hiervoor niet enthousiast, maar daar was ik niet zo droevig om. Zonder kinderen verhoogt de kans om wild te spotten immers significant.
De eerste avond zag ik een reetje, de volgende avond betrapte ik naaktzwemmers. Dat laatste was ook wel grappig, want die waren nogal gegeneerd.

Niksen … meestal zijn we daar echt niet goed in. Enfin, ik ben daar niet goed in en Bjeurn nog veel minder. Maar dit was gewoon echt wat wij nodig hadden tijdens de hittegolf. Een prachtige kamping, met sympathieke uitbaters, frisse drankjes, veel schaduw en water.

Praktisch

  • De natuurkampeerterreinen bevinden zich in Nederland en dit zijn rustige kampings in de mooiste landschappen met oog voor duurzaamheid.
  • Om te verblijven op een natuurkampeerterrein moet je een groen boekje kopen (€15,99 per jaar)
  • Wij verbleven op het kamping Klein Frankrijk en betaalden €22,5 per nacht (voor 1 volwassene en 2 kinderen). Kinderen onder de 6 jaar zijn niet toegelaten (wegens de zwemvijver), honden zijn ook niet welkom. Wij vonden dit echt een super kamping !!!