Net voor (en eigenlijk al een beetje tijdens) onze grote verbouwing part2 vierden we Liv haar verjaardag.
verjaardagsfeest Liv 6j

 

ZES … een mooie meid met 2 ontbrekende tandjes (daar zat ze al zo lang op te wachten … want het was niet eerlijk dat anderen van haar klas dat al hadden), en eigenlijk ook oorbellekes (maar die kreeg ze pas een weekje later)

Net zoals vorig jaar ook een feestje voor haar vriendjes.
Dit keer was er een nieuwe regel “Er mogen evenveel kindjes komen, als je leeftijd” …. zes dus.
Vorig jaar vroegen we er 12 in ’t gedacht dat er veel op vakantie gingen zijn … mispoes … iedereen kon komen (gelukkig was het toen heerlijk weer en waren er op de dag zelf nog 2 kindjes ziek).

Dit jaar geen heerlijk weer maar een heuse regendag (dat moet je kunnen in een zomer als de deze … de regendag eruit pikken)

verjaardagsfeest Liv 6j

Als voorbereiding maakte ik alvast een vlaggenlijn. Nog bedrieglijk veel werk, maar toch zo charmant.
verjaardagsfeest Liv 6j

Allereerst begonnen we met knutselen. Ja  … ik had een heus draaiboek want zodra je even de aandacht laat verslappen is het alsof er een wervelwind door je huis waait (en met zijn 16 voetjes op je bed gaat springen).
Op voorhand hadden we blikken doosjes gespoten met verf, en deze konden ze dan versieren, want dit doosje was immers het kamertje van hun diertje dat ze mochten uitkiezen. Liv en mezelf prepareerden de dag voordien nog een heleboel slaapzakjes in verschillende stofkes.

verjaardagsfeest Liv 6j

Om te bewijzen dat lekker geen synoniem is van ongezond (wat ze hier thuis soms wel denken) , dit jaar weer een fruitsaté. Groot succesnummer trouwens.
verjaardagsfeest Liv 6j

 

Om al dat gezonds te compenseren volgde er nadien nog een rondje “versier je eigen ijsje”

verjaardagsfeest Liv 6j

Voor het geven van de kadotjes bedacht Bjeurn eens iets nieuws. Iedereen mocht zijn kadotje ergens in huis verstoppen en Liv moest nadien gaan zoeken (warm-koud gewijs).

verjaardagsfeest Liv 6j

Een verjaardagsfeest is natuurlijk niet compleet zonder een doorgeefpak, dat dan de kadotjes voor de kinderen bevat. 11 lagen papier, krant, zak, stof, doos werden voorzien, zodat zeker iedereen eens aan de beurt zou komen. Toch nam Vic het zekere voor het onzekere en vertikte het om het pak nog verder door te geven.

verjaardagsfeest Liv 6j

 

En dit zat dan in het pak … voor iedereen een ei om mee naar huis te nemen … het alom bekende dinosaurus-ei. Waar tot sommigen hun grote teleurstelling geen LEVENDE dino zou uitkomen.