Berlin22

Doe&Deer - Bleuet

Iets wat er is ingedrild bij de naailes is dat je een patroon altijd moet nameten en aanpassen. En bij dit patroon (Bleuet van Deer and Doe) is dit gegarandeerd nodig, tenzij je Barbie bent*.
Ik nam het maatje over dat overeenkwam met mijn borstomtrek (hiervan start je het best, want een borstpartij pas je liever niet aan).
Vervolgens verbreedde ik de taille een serieus stuk en maakte ik het patroon een pak smaller aan de heupen.
De naailesjuf zag het in t begin helemaal niet rooskleurig in, ze is niet zo’n fan van dit soort patronen, maar ze weet eigenlijk met alles raad (chance dat ik haar heb).

Eigenlijk vind ik dat patronen dikwijls teveel kosten, zeker als ze van geen kanten kloppen en uiteindelijk maar één keer gebruikt worden (wat wel meestal het geval is). Het volgende kleed komt uit burda of knipmode (en dan waarschijnlijk burda, want toen ik door de laatste jaren bladerde, merkte ik dat burda tegenwoordig vele leukere en specialere modellekes heeft dan de knip).
Gelukkig deelden we dit patroon met drie. Zo gaat het meestal feitelijk, ik ben te lui om naar een modelleke te zoeken dat me aanstaat en sluit me dan maar aan bij iemand anders van de naailes. Wel grappig, want meestal is het resultaat ook helemaal anders naar gelang de stof die gekozen wordt.

Ondanks het feit dat ik content ben van de afwerking en het uiteindelijke model ben ik niet echt in de wolken met mijn stoffenkeuze, de kleur flatteert me niet echt vrees ik en misschien vind ik het ook wel wat saai.
Toch, het model, afwerking en kwaliteit is het beter als deze van de laatste kleedjes die ik in de winkel kocht, en ik ben er zeker van dat het niet gaat krimpen (want dat overkomt me ook regelmatig vermits ik de neiging heb om alles in de droogkast te steken). Soms denk ik dat ik beter mijn kleren zelf zou maken (tot ik besef hoeveel werk dat is … dan besef ik hoe belachelijk dat idee is)

Dit kleedje maakte ik in een stretch jeans stofke, en eigenlijk is een stijf stofke met een beetje stretch wel ideaal. Door de stijfheid behoudt het zijn vorm en de stretch geeft toch wat extra bewegingsvrijheid aan de armen (wat bij dit model geen overbodige luxe is)
Toch, vriendin 1 maakte het kleedje in tricot en dat was ook wel super tof, vriendin 2 maakte een constrasterende strik en (ronde) kraag en daardoor komt die strik er ook weer héél schoon uit. Zo zien we weer … de mogelijkheden zijn legio.
Zakken zaten niet in het patroon, maar steekzakken zijn niet moeilijk …. als je weet hoe het moet natuurlijk, en daarvoor heb ik mijn naailesjuf.

IMG_3250

*lees … dikke borsten, brede heupen en wespentaille