Als vervolg op “Krullen voor Dummies“, geef ik je hieronder een tips van al de haarproducten die ik momenteel gebruik.
Krullen en Low Poo … het is een hele zoektocht, ik sta dus ook open voor jullie tips (maar hou het wel simpel).
Wat je ook in gedachten moet houden is dat iedereen zijn haar anders is, en dat wat voor mij werkt daarom niet voor jou werkt. Als je je meer wil verdiepen in deze materie raad ik je zeker aan om eens door te klikken op de links onderaan.

 

Mijn Low Poo Producten

Aleppozeep met 12% laurier gebruik ik ondertussen al bijna een half jaar, ik heb ondertussen blok n°3 in gebruik. Ik denk (al ben ik niet zeker) dat ik thuis de enige ben die hiermee haar haar wast, maar we wassen wel allemaal ons lijf ermee. Sinds ik Low Poo ben gegaan heb ik geen gewone shampoo meer gebruikt, ik voel dit niet aan als een gemis, enfin misschien mis ik een beetje de geur van pasgewassen haar.
Ik ben er enkel niet zeker van of mijn haarkleuring ook Low Poo is, maar vermits de -iets meer- ecologische verf van “Naturtint” mijn grijze haren niet mee kleurde ben ik maar naar iets straffers overgeschakeld.
Ik merk dat in mijn omgeving ook verschillende mensen naar aleppozeep zijn overgeschakeld en dat is altijd leuk om te horen. Als je wil starten met  aleppozeep moet je wel weten dat aleppozeep geen siliconen uit je haar kan verwijderen, voordat je start moet je nog één keer met een siliconenvrije shampoo (verifieer dat er geen ingrediënten eindigend op -one in je shampoo zitten) een final wash doen … en daarna moet je je haar ver weg van de siliconen houden en kan je starten met de aleppozeep. Vergeet ook niet dat je na het wassen moet naspoelen met een azijn-water mengsel (zie verder). 

Wella New Wave Ultra Strong Power Hold Haargel. Deze gel is een heerlijkheid, ik breng hem overvloedig aan op mijn nat haar, ik knijp mijn krullen erin en eens de gel droog is knijp ik de gel eruit. Het resultaat is sterke krullen en geen frizz !!!
Het alternatief van mijn zus is zelfgemaakte lijnzaadgel, zij zweert daarbij., maar toen ik dit testte was ik niet helemaal overtuigd. Misschien geef ik het ooit nog eens een kans, maar alle haar is anders dus misschien werkt het voor mij gewoon niet.

Zwitsal Conditioner conditioner is voor veel dingen goed, ik gebruik hem meestal als leave-in conditioner, met andere woorden, ik spoel hem niet uit, daardoor wordt mijn haar zacht en licht en is er beduidend minder frizz.
Wat je ook kan doen met conditioner is je haar ermee wassen (co-wash genoemd), in conditioner zitten ook milde reinigers. Je moet er wel wat meer moeite voor doen, wat langer wrijven en ook beseffen dat deze niet zal schuimen. De voordelen zijn dat je haar meer zal glanzen en zachter worden maar ook dat je haar minder snel opnieuw vettig zal worden, omdat de conditioner veel minder agressief is dan een normale shampoo (of zelfs aleppozeep). Tegenover co-wash stond ik wat sceptisch, maar ik gebruikte dit gisteren en ik was zeer aangenaam verrast door het resultaat, mijn haar was schoon en zacht en mijn krullen talrijk. Voor de stevigheid bracht ik ’s morgens nog wel wat extra gel aan.
Nog andere aanraders van mijn zus Kinky Curly Knot Today en Shea Moisture Low Porosity Protein-Free Leave-in Detangler

Argan Haarolie in je pluizig haar smeren in de hoop dat de pluis verdwijnt, dat is een fout die ik maar 1 keer maakte. Pluizig en vettig haar was het resultaat, maar voor droge haarpunten is argan olie wel een oplossing. Je kan de arganolie ook gebruiken als een haarmasker en deze 20 minuten laten intrekken en daarna je haar wassen … ik weet niet of ik dit durf.

Azijn-water mengsel (1 deel azijn – 1 deel water) in een spuitbus. Na het wassen met aleppo spuit ik dit azijnmengsel over mijn haar. Als je wast met aleppo dan snap je waarom, na het wassen met aleppozeep is je haar immers zeer stug. Het azijnmengsel helpt om de haarschubben terug te sluiten en de haren worden hier terug zacht en goed doorkambaar van. Veel mensen gebruiken appelazijn, maar ik gebruik gewoon natuurazijn (en nadien kuis ik mijn douche hier ook mee). Ik spoel het mengsel meestal uit, maar zelfs indien ik het niet naspoel met water vind ik niet dat mijn haar ruikt naar azijn eens het droog is.

Een spuitbus, hier is hij gevuld met water met een beetje conditioner in (wat niet zo’n héél goed idee was, want de spuitmond verstopt constant) maar meestal zit hier gewoon water in. Die spuitbus gebruik ik bijna elke morgen om mijn krullen weer wat te activeren.

Maïzena is een goed alternatief voor droogshampoo. Ik breng dat aan met een make-up borstel, wrijf het door mijn haar en verwijder het overtollige poeder met een handdoek, voor donkerharige dames is een maïzena-cacaomengsel een alternatief (maar ik ben niet zo gek van de geur), mijn zus gebruikt droogshampoo voor donker haar van Chagrin Valley en is hier ook zeer tevreden van.
Vroeger gebruikte ik de maïzena bijna dagelijks, maar ondertussen is mijn haar veel minder snel vettig en gebruik ik deze nog maar sporadisch.

 

Wat ik niet gebruik

Met natriumbicarbonaat en water kan je je haar ook wassen, de reden dat ik dit niet doe is omdat ik ooit ergens las dat dit ook vrij aggressief is voor de hoofdhuid … ik heb dus schrik dat mijn haar daar weer sneller vet van zal worden. Maar ik ken mensen die dit wel gebruiken en daar enthousiast over zijn. Maar ik ben content van de aleppo en ik heb nu niet de behoefte om volop te experimenteren.

 

Ingewikkeld?

Maar neen, start gewoon met de aleppo en spoel na met het azijnmengsel, de rest is optioneel en test je uit eens je daar klaar voor bent.

 

En nu?

Ik blijf experimenteren, maar op mijn eigen tempo, ik heb wel nog een zeer interessant experiment in de pipeline zitten, hier komt dus sowieso nog een vervolg op.

 

Meer lezen?

 


Ja, ik doe ook mee met 40 dagen bloggen, dit is blog 19/40. Vermits we nu dag 30/46 zijn van de vastenperiode, is het vrij logisch dat ik 40 niet zal halen. Maar ik heb de bloggoesting wel teruggevonden, en dat is tenslotte wat telt.
Meer info hier en alle deelnemers vind je hier!