❤ Om ter ’t productiefst zijn is out. Zo las ik onlangs “De beste productiviteitshack waar niemand aan denkt … niet productief zijn !!! ” Lilith geeft het multitasken op en ook Katleen, merkt dat “teveel” niet blijft werken.
Ik schreef hier ook iets over. Ik probeer ook te minderen in het aantal ballen die ik in de lucht wil houden. Niet gemakkelijk want ik heb altijd het gevoel dat ik iets nuttig moet doen. En de tijd die vrijkomt wil ik altijd opnieuw vol plannen.
Maar vandaag had ik een rustige avond, waarin ik een uur later thuis kwam van het werk dan verwacht, waarna ik de kinderen ging halen, huiswerk begeleide, lekker vers eten maakte, naar de bib ging met de kinderen en dat allemaal op ’t gemak en zonder stress. Op zo’n moment weet ik waarom ik geminderd heb in onze vaste activiteiten.

❤ Deze week probeerde ik ook eens de chiapap uit die ik in dit artikel leerde kennen.
4el chiazaad, 250ml melk, 1tl honing en 2el yoghurt bij elkaar voegen, mengen en een nachtje laten opwellen in de frigo.
Ik vond het eigenlijk verrassend lekker, maar wel eentonig. De helft van de portie is voor mij meer dan genoeg. Maar dit wordt toch wel een blijvertje, zeker nu dat ik me terug voorgenomen heb om wat gezonder te eten. Ik ben namelijk gedegouteerd van mezelf, nadat ik me serieus heb bezondigd aan de wafels die ik kocht van mijn voetballende zoon.

❤ Annemerel liep de marathon van Berlijn. Ik volgde haar ook al bij haar vorige marathon in NY waar het verrassend genoeg totaal mis liep, volgens mij vooral door slechte voeding. Een hongerdip velde haar toen volledig en haar eindtijd lag ruim boven de 4u ipv ruim onder de 4u.
Bij deze Berlijn-marathon volgde ik haar (en ook andere, echte vrienden) ook via de app. En zo volgde ik hoe ze finishte op 3u26.
Dit jaar was ze dan ook 10kg lichter en had ze er wat betere voedingsgewoonten op nagehouden.
Zeer inspirerend om te lezen, en dit doet me afvragen … waar ligt mijn limiet op de marathon? Is er nog verbetering op mijn vorige eindtijd van 3u42? Heb ik karakter om nog meer te trainen en misschien te zorgen dat ik nog wat scherper sta (sowieso wel geen 10kg).

❤ Een artikel over kinderen en iPads. Dat is ook wel een onderwerp waar ik soms over nadenk, ik heb zo’n zoon die verzot is op de iPad. Overlaatst was het voor mij genoeg en veranderde ik het paswoord van de iPad. Sindsdien moeten ze bij mij komen vragen of ze op de iPad mogen en dan wordt er een timer op 20 minuten gezet.
Ze aanvaarden de nieuwe regel wonderwel en de iPad wordt zelfs niet meer dagelijk gebruikt door de kinderen.

❤ “Een partner vinden … 6 tips om je kansen te vergroten“. Ik heb al een partner, maar ik vond het een leuk artikel … niet alleen toe te passen op het vinden van een partner, maar ook van vrienden.

“Graag gelezen”

Artikels die een gevoel teweeg brengen; nieuwsgierigheid, verlangen, interesse, medeleven, herkenbaarheid, …
Artikels die me inspireren, doen lachen, nadenken, blij maken, ..
Artikels die me bijblijven