Toen de beide kindjes braaf aan ’t slapen waren heb ik nog eens gebakken (het kriebelde terug). Het eenvoudigste receptje opgezocht (want ja … het moest vlug gaan).
Maar ’t resultaat was toch super lekker. Eenvoudig kan dus ook.

cake
Gewone (appel)cake
  • 150g boter
  • 150g suiker
  • 150g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Ev. appel en kaneel
Bereiding:
Klop de zachte boter en suiker tot alles egaal is.
Blijf kloppen en voeg er één voor één de eieren aan toe  (om het deeg luchtiger te krijgen kan je eerst het eigeel toevoegen en helemaal op het einde de stijfgeklopte eiwitten erdoor roeren).
Doe al roerend het zakje vanillesuiker erbij.
Klop het deeg verder op terwijl je de bloem toevoegt.
Met nog wat appel en kaneel is de cake natuurlijk nog véél lekkerder.
Doe het deeg in een ingeboterde en bebloemde cakevorm en plaats die 36 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven.