gembersoep met kokos
’t is beduidend minder boeiend op de blog, ’t is zo erg dat ik al zelfs tips toegestuurd krijg voor momenten dat ik geen inspiratie heb en dat er gesmeekt (overdrijven is toegelaten, zie disclaimer rechts) wordt om terug eens een naaisel of een goed recept te posten.

En voila … u hebt geluk … deze soep is nen topper!!! Zacht doch met karakter en door de gember heeft hij net ‘dat iets’ meer.

Gembersoep met kokos

  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 stukje gember
  • 1 rood pepertje
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 bosje koriander
  • 10 blaadjes basilicum • olijfolie
  • 50 cl kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout
  1. Snipper het pepertje (zonder de zaadjes). Snipper de ui en de knoflook. Snipper de gember. Snij de tomaten en de courgette in blokjes. Hak de tuinkruiden.
    Als je de soep niet wil doormixen moet dit zeker fijn genoeg.
  2. Stoof de ui en de knoflook glazig in een beetje olie. Doe er de tomaten, de courgette, het pepertje, de gember en de helft van de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  3. Voeg er de rest van de bouillon aan toe en de kokosmelk. Laat 25 minuten zachtjes sudderen.
  4. Doormixen indien gewenst
  5. Roer er de kruiden en het limoensap door. Serveer meteen.