Afstand 50km – Hoogtemeters 570 – Bestemming Montale (Italië) – Overnachting wildkamperen aan een bosje waar er hout gekapt wordt

Ik moet mijn mening herzien over campings … het is goed geweest …met dank aan 

Maria, Morten & Max, Ivana, Pietro & Aleix, voor de toffe momenten, de vriendschap, de koffie, thee, koekjes, bier, stoelen.

Patricia en Ivan, omdat jullie zo’n leuke buren waren en hiermee ons vertrouwen in ons Belgenvolk terug hersteld hebben.

Arwe, tof dat je Vic zijn vriend was en dat je je zwaarden en geweren deelde. We zijn ook blij dat je net op hetzelfde moment vertrok als wij … anders had Vic niet willen meegaan met ons. 
Ook dank aan de camping die ons een fikse korting gaf … zomaar.

Firenze mag bij in het lijstje met steden waar je goed in en uit kan fietsen. Hier kon dat schoon en veilig langs de Arno.

De rit was schoon maar op ’t einde weer afzien … we moeten een derde en laatste keer de Apennijnen over en het is weer bijzonder steil. Morgenvroeg is het weer direct vollembak afzien (meer duwen dan fietsen waarschijnlijk).

Het kamperen doen we ergens midden op de berg … aan een plaats waar hout gekapt wordt. Een goed plekje … gelukkig vlak … en deze keer is het geen specht maar een koekoek die ons gezelschap houdt (we zien hem niet maar horen hem wel).
   

Net als gisterennacht is het weer bitter koud en gaat het waarschijnlijk weer vriezen. Hopelijk heb ik het even warm als gisterennacht (toen kloegen Ivana en Maria van de koude nacht die ze in de camper hadden, terwijl ik het goed warm had in onze aangevroren tent).

Maar volgens de voorspellingen wordt het hierna terug warmer … dan kunnen we nog even opwarmen voor we naar het koude Vilnius vliegen.

Bjeurn lacht ermee dat de kinderen nooit de naam kennen van hun vriendjes die ze ontmoeten … terwijl wij het al 3 dagen gezellig hebben met onze Vlaamse buren en pas bij het afscheid hun naam vroegen. (Iets van de pot en de ketel)

    

Kijk, die toren is 100 meter hoog! Waarop Liv “Hmmm, dat lijkt niet zo hoog, is dat bij gebouwen ook vanaf de zeespiegel”