Afstand 61km – Hoogtemeters 583 – Bestemming Radžiūnai (Litouwen) – Overnachting wildkamperen op een stuk land naast een klein meertje

   

   

  

De eerste fietsdag in Litouwen was alvast schoon, door bossen, langs dorpjes vol houten gekleurde huisjes en meertjes. Water hebben ze hier alvast genoeg en jammer genoeg regende het dan nog nagenoeg de hele dag.

    

In Bergamo waste ik nog alle jassen met product om ze waterdicht te maken, maar in mijn perceptie heeft het niet heel veel geholpen. Jassen zijn precies enkel de eerste maand waterdicht … en dat geldt zelfs voor Bjeurn zijn dure Gore-tex Pro. Ik denk dat ik nog het droogst blijf in mijn decathlonjas.

    

In elk geval, voor de kinderen maakten we een extra waterdicht regenkleed. Liv was in de wolken, aan Vic hebben we moeten uitleggen dat ridders vroeger ook een rokje droegen. Goed gerief in elk geval, die regenkleedjes … morgen breiden we het gamma misschien uit met regensokken.

   

We wisten al dat er in de Baltische landen veel mensen paddestoelen gaan plukken in het bos. Vandaag merkten we dat ze ook in grote getale huisjesslakken plukken.

   

Herten zagen we nog niet maar wel al veel vogels (ze hebben hier gigantische nestkasten) waaronder ooievaars, wilde ganzen, ….

   

De mensen zijn een pak minder hartelijk en spontaan dan in Italië, dat is even wennen, maar we geven niet op!!!

  

    

Het laatste deel van de dag was het best … de zon kwam erdoor en wij konden genieten van onze plek en vogels spotten, terwijl de kinders slakken verzamelden. Bjeurn en Liv zien het trouwens helemaal zitten om ne keer versgeplukte slakken klaar te maken en op de eten.