Een ferrydag is altijd wat speciaal, met sushi in een parkje bijvoorbeeld.

Maar ook van heruitstippelen van de route omdat Barcelona toch niet zo gemakkelijk binnen te rijden is met de fiets. 

Barcelona is een geweldige stad  .. maar niet met de fiets (en hoogstwaarschijnlijk ook niet met de auto, want die hadden evenveel rode lichten als wij)

We zochten en vonden in het Tres Xemeneies park de graffiti van een dorps- en scoutsvriend. Zeer schoon, maar dat was geen verrassing, kijk maar eens op zijn instagramfeed. Jammer genoeg was er wel al wat vandalisme op aangebracht … we probeerden deze wat te verdoezelen door ervoor te gaan staan.

In dit park trachtten we trouwens de tijd te doden tot we naar de ferry konden gaan.

Voor jongens is dat gemakkelijk  .. talenkennis is niet nodig. Je zet je gewoon mee aan het basketbalveld en voor je het weet ben je aan het spelen met spiderman.
  

Voor Bjeurn is dat ook niet moeilijk, hij heeft nogal een grote aaibaarheidsfactor en had al direct kennis gemaakt met een dakloze man, die Bjeurn €10 wou geven, omdat hij zo’n mooie baard had en omdat reizen veel geld kost. De man had ook al een boeiend leven achter de rug, hij speelde samen met de Beatles en met Ike en Tina Turner. En hij bezit in Barcelona veel huizen, ook in Zwitserland trouwens. Maar 25 jaar geleden heeft hij er vrijwillig voor gekozen om nooit meer in een huis te slapen.

Uiteindelijk kregen we het echt te koud en gingen we verder wachten in de bar aan de ferry terminal, tot we mochten inschepen. Veel wachten … de ferry nemen .

Het is duidelijk dat we nog geen ervaren ferrygangers zijn, en dat er ook wel veel verschil op zit. Dit is een partyferry … met veel jonge mensen die op en af lopen, al dan niet verkleed. Met veel jongeren in het casino en waar men zich niet veel aantrekt van het rookverbod.
Pas om 1u ’s nachts hadden we door waar verwacht werd dat wij zouden slapen, hadden we dat maar eerder geweten, een grote ruimte met wat volk zoals wij (trekkkers dus) en meer dan plek genoeg om ons matje te leggen en rustig te slapen tot 9u ’s morgens.