Afstand 52km – Hoogtemeters 125 – Bestemming Bari (Italië) – Overnachting een heel leuke Airbnb

In Monopoli bereikten we eindelijk (voor Liv althans) de Adriatische kust.

En die bleek mooi … met veel trulli en ook mooie baaikes en rotsen.

Geef nu toe … er zijn minder mooie plaatsen om 2 gebraken spaken (aaarch weeral … zelfs de reeds vervangen spaken beginnen nu te breken) te vervangen.

We merken dat we wat meer in het toerisme zitten en kwamen vandaag nog 5 andere trekkers tegen. 2 fietstreksters zoals wij, die wel zwaaiden, maar niet -zoals de biketouring etiquette gebiedt- stopten om even een gesprek te voeren 

Dan waren er deze Argentijnse Spanjaarden, die rondtrekken met een campervan en het geld dat ze verdienen met straatmuziek. Ze vertelden dat ze hun ooit 20 dagen niet hadden gewassen, maar nu ontdekt hebben dat Italiaanse tankstations bijna altijd over een douche beschikken die je gratis mag gebruiken. Dit is een interessante tip.

En deze was echt een rare snuiter … wat onderkomen en zwaar verbrand in zijn gezicht. Met een klein rugzakje en minimum aan spullen (waar alvast geen zonnecreme of hoed inzaten) trok hij op bedevaart van Frankrijk naar Jeruzalem.

Zo zie je maar … iedereen heeft zijn eigen motieven en manier maar trekkers weten elkaar wel te vinden.

  

Ons verblijf in Bari is fantastisch. We zitten midden in het oude stadscentrum in een prachtig pand dat nog eens zeer ruim is en geweldig ingericht. Onze kamer is trouwens niet die van in de bovenstaande link, maar de gemeenschappelijke ruimtes wel.

   

   

   

Het past allemaal binnen het “Experience project”, delen van ervaringen, kunst, cultuur, …of reizen met de fiets met kinderen.
Zo deelden we ’s avonds ook al ervaringen (deels in het Engels, gelukkig niet te lang) met 2 Gentenaren die hier ook logeren. 


   

Plezant … we zijn weer met ons gat in de boter gevallen.