Afstand 50km – Hoogtemeters 225 – Bestemming omgeving Monopoli (Italië) – Overnachting wildkamperen op een wei onder olijfbomen

Regen … ’s nachts en overdag. We mogen niet klagen, want het was alweer 21 dagen geleden dat we nog regen hadden … maar regen is wel echt niet leuk.

Tegen dat we in Ostuni (Città Bianca) aankwamen, waren we koud en doorweekt. Jammer want het stadje is echt wel prachtig en vermits het op een heuvel gelegen is heb je daar een prachtig zicht op de Adriatische zee.

We gebruikten ook voor het eerst een wateraptappunt … voor 5 cent een liter lekker water … goede deal.

Ondanks de regen was het vandaag wel een heel mooie rit. 

We kwamen veel trulli’s tegen, deze bouwsels zijn typisch voor Puglia (de regio van de hak vn Italië). Dit zijn witte, ronde huisjes met een puntdak gebouwd met opeengestapelde stenen. Het verhaal gaat dat deze tussen 1600 en 1800 werden gebouwd om belastingen te ontwijken (het was geen huis maar een hoop stenen). Je moet dus niet persé naar het toeristische Alberobello om ze te zien … als je gewoon fietst door de olijfgaarden zie je ze ook.

Ook passeerden we via dolmen van 4000 jaar oud. Wie dacht dat we alleen maar olijfbomen zagen, is mis.

   

… maar niet zo heel veel mis, want hier zijn echt wel heel veel olijfgaarden.

De plek voor de nacht is een beetje vreemd vind ik … we zitten bijna aan de kust dus het wordt wat volgebouwder. Maar we vonden hier een veld aan een vervallen huis met wat olijfbomen (wat anders). En we zitten hier goed, hoewel we wat lawaai hebben van de grote baan (maar de campings die we al hebben gehad aan een grote baan, treinspoor, luchthaven zijn ook al niet meer te tellen, wildkampeerplekjes zijn sowieso toffer als een camping (al kan Frankrijk daar misschien een uitzondering op zijn, want de campings daar zijn meestal wel ok)