Geen zekerheden in het leven, dat hebben we vandaag wel gemerkt.

De MRI die vandaag zou doorgaan is verplaatst … eerst naar woensdag maar met wat aandringen naar dinsdag. Daarvoor hebben we wel de hele dag gehypothekeerd en zijn we de hele dag op de camping gebleven, klaar om te vertrekken naar het ziekenhuis en gekluisterd aan de telefoon. Maar morgenvroeg is het dus zover … de MRI. We zijn er vrij gerust in, want de laatste 3 dagen gaat het steeds beter met Liv haar ogen, vandaag geen enkele keer scheel gekeken. De dokter vertelde me dat Liv 40-45 minuten zal moeten stilliggen onder de scanner, ze gaan haar niet in slaap doen want, zei hij, Liv is toch al 9 en “not the complaining type”. Liv zit het wel zitten, bovenstaand berichtje schreef ze naar haar nicht.

Ondertussen hebben onze fietsen een onderhoud gekregen, is er veel schoolwerk gedaan, is onze bagage nog eens kritisch bekeken en geminimaliseerd. Vooral speelgoed, te kleine kleren en papier zijn weggedaan. Ik was trots op Vic toen hij kwam zeggen “Mama, ik zie 2 meisjes spelen, ik ga die dat speelgoed geven waar wij niet mee spelen, dan heeft tenminste iemand er iets aan”

Voorts hebben we ook gehoord dat Liv haar klas volgend jaar door elkaar geschud wordt, met als resultaat dat ze niet bij haar 4 beste vriendinnen zal zitten … groot verdriet en veel tranen tot gevolg (en ik moest me inhouden om niet mee te doen).

En uiteindelijke hebben we zowat beslist om de fietsroute toch nog eens om te gooien en niet naar Bergen in Noorwegen te fietsen. Het moet prachtig zijn en we hebben er hartzeer van, maar misschien met de fiets en tent net iets te ambitieus voor ons. We kunnen ons daar immers verwachten aan sneeuw (op hoogte) en gemiddeld 21 regendagen per maand en een gemiddelde temperatuur van 16 °C. 

De dag vroeg om comfortfood, en zo probeerden we de Zweedse specialiteit kladdkaka en konden we bevestigen dat het vele beter smaakt dan het klinkt.